Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Представители на ГЕРБ - на празника на музикалното училище в Котел

16 юни 2012 09:35, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 11 години, брой четения: 2267
---

Представители на Общинската организация на ПП ГЕРБ в Котел присъстваха на празника по повод 45-та годишнина от създаването на Националното училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев” в Котел. Отбелязването на годишнината започна на 15 юни с концерт на зрелостничката Дияна Василева с участието на бивши и настоящи възпитаници на НУФИ "Филип Кутев".

На 15 юни бяха поднесени цветя на барелефа на Филип Кутев, в двора на училището се изигра най-дългото хоро, проведе се надсвирване на открита сцена, а вечерта се състоя тържествен концерт. Днес празникът продължава с открита сцена с мелодии, песни и хора и със среща на випуските в двора на училището.

Кошница с цветя и Поздравителен адрес за годишнината до преподавателите и възпитаниците на училището изпрати народният представител от ГЕРБ-Сливен – Десислава Танева: „Поздравявам ви с 45-годишнина от създаването на Националното училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев” в град Котел. Всяка една от изминалите години е стълба, по която се изкачват талантливите български деца, призвани чрез музиката да прославят страната ни по света. Благодарение на усилията, които полагате, се съхранява любовта към българския фолклор, бит и култура. Без възпитаниците и преподавателите в училище „Филип Кутев” българската фолклорна музикална сцена нямаше да е на това високо ниво, на което е в момента.

Пожелавам на всички вас много здраве, все така устремени напред и убедени в своята мисия на музикални просветители”.

Снимки

---