Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Диан Червенкондев откри новия офис на РИО на МОН в Сливен

18 юни 2012 13:26, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 11 години, брой четения: 2726
Диан Червенкондев и Драгомир Маноилов

Народният представител от ПП ГЕРБ-Сливен Диан Червенкондев откри новия административен офис на Регионалния инспекторат по образованието. На официалната церемония присъстваха още Драгомир Маноилов – парламентарен секретар на МОН, областният управител на Сливен Марин Кавръков, председателят на общинската структура на ПП ГЕРБ Здравко Костадинов, кметът на Нова Загора Николай Грозев, представители на общинска администрация-Сливен, институции и медии. Специален гост на тържеството бе проф. Минко Балкански.

„Честитя на всички, които ще работят в новата сграда на Регионалния инспекторат по образование. Това е поредното доказателство за отношението на управляващите към образованието, една от сферите, към която винаги сме насочвали нашето внимание, повишавали сме финансирането, разбира се в рамките на бюджета. Насочваме нашите усилия към образованието и затвърждаваме разбиранията ни, че то е основа на всичко. С една добра основа, дадена от учители и родители, расте добре възпитано и обучено поколение. Потенциалът, който се придобива в предучилищното, училищното и висшето образоване, е предпоставка за икономически просперитет”, каза Червенкондев. Той пожела да бъде приет новия Закон за предучилищното и училищно образование, който да е насочен основно към психическото и физическото развитие на детето и ще е полезен за обществото.

Началникът на инспектората по образование Бисерка Василева изрази благодарността на своя екип за възможността да се работи в нови, много добри условия. Всички гости получиха подарък – умален модел на училищен звънец.

До сега Регионалният инспекторат по образованието се помещаваше в сградата на Община Сливен. Новата база, която бе ремонтирана със съдействието на МОН, се намира на бул. „Братя Миладинови” 18.

Снимки

------Здравко Костадинов и Бисерка Василева Драгомир Маноилов и Бисерка Василева Кметът на Нова Загора Николай ГрозевЗдравко Костадинов проф. Балкански ---