Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Г-жа Чолакова поздрави млад математик за успешно представяне в конкурса на Бeрбатов за талантливи деца

09 февруари 2009 14:42,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 1078

Областният управител Христина Чолакова поздрави Васил Йорданов - ученик от трети клас в III ОУ „Д-р Ив. Селимински” в Сливен за неговото успешно класиране на първия конкурс на фондация „Димитър Бербатов” за талантливи деца в категория Наука, възрастова група от 1 до 4 клас. Поздравителният адрес, връчен днес на директора на училището Ваня Пенчева, гласи:

„Уважаема г-жо Пенчева, позволете ми чрез Вас да поднеса своите поздрави на ученика от трети клас Васил Йорданов за неговото успешно класиране сред 27-те финалисти за годишните награди за талантливи деца на фондацията, носеща името на звездата на българския футбол Димитър Бербатов. Второто място в категория Наука - възрастова група от 1 до 4 клас, което завоюва ученикът от повереното Ви училище, както и спечелените от него награди в различни математически състезания, са наистина значими постижения, които дават повод за гордост не само на вас – неговите учители. Подобни постижения ни убеждават за пореден път, че в Сливенска област расте младо, талантливо поколение, а училището пълноценно развива и дообогатява неговите знания и умения. Предайте моите най-горещи поздрави и благодарности на Васко за труда, ентусиазма и постоянството в усвояването на математическата наука! Желая му от все сърце здраве, щастие и по-нататъшни успехи в набелязаните цели!”

Годишните награди за талантливи деца на фондация „Димитър Бербатов” бяха връчени на специална церемония, състояла се на 19 януари т.г. във Военния клуб в София. Лично от звездата на родния ни футбол Бербатов бяха отличени млади български таланти, които през миналата година са постигнали успехи в областта на науката, изкуството и спорта. В инициативата се включиха над 3 000 деца, а жури от професионалисти отличи най-успелите от тях. Номинирани бяха 579, сред които и пет деца от Сливен. Васко Йорданов беше сред крайните 27 финалисти. Деветте деца, заели първо място в своите категории, спечелиха годишни стипендии от фондацията на Бербатов, а заелите второ и трето място получиха грамоти.

Васко е ученик в Трето ОУ – Сливен, в класа на Радост Петкова. Миналата година той е спечелил четири първи и едно трето място в различни математически състезания. Печели безапелационно математическите състезания „Европейско кенгуру”, „Цвятко Самарджиев” и „Иван Салабашев”, както и Есенния турнир по математика и информатика „Черноризец Храбър”. Заема трето място на Великденското математическо състезания.