Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

От ЕВН информира с писмо областния управител, че този месец ще плащаме по-високи сметки за ток

10 февруари 2009 17:19,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 1034

Ръководството на ЕВН – България Електроснабдяване АД информира с писмо областния управител Христина Чолакова, че сметките за консумирано електричество за периода от датата на отчитането през декември до датата на отчитането на януари ще бъдат по-големи спрямо предходните месеци за около 75% от клиентите заради завишената консумация през този период. Това показали направените анализи на вече отчетените количества ел. енергия. Поради ролиращия период на отчитане тези дати са различни за клиентите, но задълженията са изчислени на база реално консумираната и отчетена от електромера ел. енергия, твърдят от дружеството. Заплащането на консумираната ел.енергия от битовите абонати започва от 15 февруари .

Становището на експертите на ЕВН е, че причините за по-големите стойности на фактурите за консумирана ел. енергия за този отчетен период са следните:

- в този отчетен период се включват коледните и новогодишните празници – период, който традиционно се характеризира с по-голяма консумация на ел.енергия от домакинствата

- нарасналото потребление за отопление през януари като период, през който настъпва силно застудяване

- еднократна промяна в графика на отчитане за декември – както ЕВН България Електроснабдяване АД вече уведоми своите клиенти, във връзка с изминалите почивни дни около Коледните и Новогодишните празници е извършена еднократна промяна в графика на отчитане на консумираната ел.енергия за битови клиенти през декември. Тя се изразява в това, че в края на м.г. консумираната ел. енергия за декември беше отчетена най-късно до 23.12.2008г. Потребеното количество ел.енергия след тази дата спада към фактурата за следващия месец до датата на отчитането през януари, поради което част от клиентите имат по-кратък период на отчитане от 30 дни за декември, но по-дълъг от 30 дни за януари.

EVN Bulgaria съветва своите клиенти да проверят консуямацията си от отчитането през декември до момента, което ще ги ориентира за размера на фактурата. Дружеството предоставя възможност да се проверят предварително стойностите на фактурите с услугата за автоматична проверка на телефонен номер 0700 10 207 или на 0700 1 7777 /след свързване се натиска 1/. И в двата случая е необходимо клиентите да въведат своя ИТН - номер на измервателна точка, който може да бъде видят от предишна фактура. Информация за размера на текущата фактура битовите и малките стопански клиенти могат да открият и на интернет страницата на дружеството /www.evn.bg/ след предварителна регистрация в сайта.