Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

По график продължава обследването на засегнатите земеделски площи в землището на село Горно Александрово

28 юни 2012 15:45,
Излъчване: Област Сливен преди 11 години, брой четения: 766
Работна среща

Областният управител Марин Кавръков изпрати писмо до директора на Областна дирекция „Земеделие” Сливен Тодор Братанов относно необходимостта от назначаването на комисия, която да обследва засегнатите земеделски площи за нанесени щети след взривовете в „Производствено-складова база Стралджа-Мараш“ на фирма „Берета трейдинг“ ООД.

Областният управител уведомява директора на ОДЗ за постъпило писмо с вх. № 04-00042 от 27.06.2012г. в Областна администрация Сливен от Министерство на отбраната. Писмото е подписано от полк. Иван Сяров – ръководител на операция „Чист хоризонт“, с което се информира Областния управител, че са извършени мероприятия по проверка за наличие на невзривени боеприпаси и взривени остатъци върху земеделски площи, намиращи се в землището на с. Горно Александрово. Проверените площи са индивидуализирани с посочените в писмото географски координати, които са нанесени на работна ортофотокарта и са достъпни след предварително съгласуване на маршрути с ОД на МВР - Сливен.

Областният управител препоръчва да бъде назначена комисия от експерти със заповед на директора на ОДЗ, която да обследва засегнатите земеделски площи за нанесените щети при взрива в „Производствено-складова база Стралджа-Мараш“ на фирма „Берета трейдинг“ ООД. След приключването на работата на комисията, специалистите ще се произнесат на базата на събраната от тях на терен информация за размера на обезщетенията, които се полагат и ще бъдат изплатени на собствениците на земите.