Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Президентът Плевнелиев и премиерът Борисов откриха на 1 юли лот 2 от АМ „Тракия”

02 юли 2012 13:43,
Излъчване: Област Сливен преди 11 години, брой четения: 1160
Откриване

На 1 юли още 32 км магистрала към морето влязоха в експлоатация. На официална церемония беше открит лот 2 Стара Загора - Нова Загора (от км 210+100 до км 241+900) от автомагистрала „Тракия”. На откриването присъстваха премиерът Бойко Борисов, президентът Росен Плевнелиев, министрите Лиляна Павлова, Томислав Дончев, Мирослав Найденов и Ивайло Московски, еврокомисарят Йоханес Хаан, областните управители на Сливен и Стара Загора Марин Кавръков и Недялко Недялков, кметовете на Стара Загора, Нова Загора, Казанлък и Сливен, народни представители и граждани.

Проектът „Доизграждане на АМ "Тракия" лот 2, 3 и 4” се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз чрез Оперативна програма „Транспорт“ 2007-2013 г. Дължината на лот 2 е 31.8 км. Трасето преминава през територията на две области – Стара Загора и Сливен. Изпълнител е строително-монтажните работи е Обединение ”Магистрала Трейс” ДЗЗД. Стойността на договора е 137 868 000, 00 лв. с ДДС. Строителният надзор е осъществен от „Пътинвестинженеринг” АД. Договорът е за 1 349 578,80 лв. с ДДС. Авторският надзор е на „Пътпроект” ЕООД, чийто договор е 112 800,00 лв. с ДДС.

Автомагистрала “Тракия” е част от Трансевропейския транспортен коридор VІІІ. Изграждането й е приоритетен инфраструктурен проект с национално и международно значение. Общата дължина на проекта „Доизграждане на АМ "Тракия" лот 2, 3 и 4”, финансиран по ОП „Транспорт“, е 115 км.

Поради откриване на лот 2 на автомагистрала „Тракия” до пътен възел при с. Дядово от 1 юли транзитният пътникопоток ще преминава по ул. „Цар Освободител” и ул. „Патриарх Евтимий” в Нова Загора, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Сливен. Същите улици се очаква да бъдат натоварени и пресичането им ще бъде затруднено. За пресичането им се препоръчва използване на кръстовищата с ул. „Петко Енев” и ул. „Патриарх Евтимий”, където има светофарни уредби, а при получаване на задръствания ще има и регулировчик.

След 12 дни по думите на премиера предстои откриването и на отсечката до Ямбол.

Снимки

ОткриванеОткриванеОткриванеОткриванеОткриванеОткриванеОткриванеОткриванеОткриванеОткриване