Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител Христина Чолакова участва в първата сбирка на организационния комитет на фестивала на детската книга

18 февруари 2009 15:02,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 947

Днес в Регионална библиотека „Сава Доброплодни” в Сливен се проведе първа сбирка на организационния комитет на ХI Национален фестивал на детската книга, чийто председател е председателя на Общински съвет – Сливен Десислава Танева. В сбирката взе участие и областния управител на област Сливен Христина Чолакова.

Съвместната инициатива на РБ «С. Доброплодни», Община Сливен, Областна администрация – Сливен, Министерството на културата, Държавната агензия за българите в чужбина, Ассоциация «Българска книга» и Ротари кслуб – Сливен ще се проведе от 7 до 9 май 2009г. в Сливен, отново под патронажа на първата дама Зорка Първанова.

Директорът на РБ «С. Доброплодни» Росица Петрова представи проекта за програма на фестивала и запозна членовете на организационния комитет със свършеното до момента. Вече са обявени националният литературен конкурс «Ако имах вълшебна пръчица щях…» и националният пленер за детска рисунка «Спомен за карнавала на приказките». Разпространена е и информация за статута и начина на кандидатстване за традиционната национална награда «Константин Константинов» за принос в детското книгоиздаване за 2009г. В ход е и подготовката на тържествения концерт, както и изработването на рекламни материали.

В рамките на фестивала ще се проведе международна кръгла маса на тема «Теиматични и жанрови промени в литературата за деца в началото на ХХI век”. В Сливен ще гостуват едни от най-популяните автори от балканските страни. Ще се реализират три издания на фестивала. Включени са във фестивалната програма редица интересни форми на общуване на децата с творците, а за първи път в България ще се проведе една интересна форма на обучение – уъркшоп по четене.