Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител Марин Кавръков се срещна с представители на фондация „Лекари на света”

10 юли 2012 18:08,
Излъчване: Област Сливен преди 11 години, брой четения: 898
Работна среща

Днес в заседателната зала на Областна администрация Сливен се проведе двучасова среща между Областният управител на Сливен Марин Кавръков и представителите на фондацията „Лекари на света” Кристоф Де Винтър – главен координатор и Лилия Славова – член на екипа. „Лекари на света” е една от двете големи френски неправителствени организации, другата е „Лекари без граници”, които осъществяват своята дейност в цял свят в сферата на социалните и здравните проекти.

В Сливен фондацията работи вече трета година, предимно в квартал „Надежда” сред ромското население. Екипът се състои от 9 специалисти, които целят да запознаят младите майки с възможностите за превенция, ограничаването на високата раждаемост и ранната бременност сред ромите. Мисията разширява дейностите си по здравно образование на ромското население, посредством четиримата си здравни медиатори от квартала, които извършват профилактична и просветна дейност на здравни теми - за намаляване нивата на детска смъртност, за превенция на ранната бременност, за повишаване на личната хигиена. Сред плановете им е да изградят и Хигиенен център за бременни жени в кв. „Надежда". През последните две години „Лекари на света" работят в офис в кв. „Даме Груев".

Областният управител обеща съдействие за намирането на помещения за нов офис на организацията, който да бъде на централно място в Сливен и където ще се помещават и представителите на Уницеф.

Снимки

Работна среща