Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Предупреждават за обилни валежи и силен вятър

19 февруари 2009 09:27,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 1037

От Ситуационния център на Министерството на извънредните ситуации /МИС/ са изпратили предупреждение до областния управител Христина Чолакова във връзка с прогнозата за времето за днес и утре – 19 и 20 февруари. През двата дни валежите ще продължат и ще бъдат значителни, като се очаква сумарните количества за периода бъдат средно до 30/40 л/кв.м. Отначало в Централна и Източна България валежът ще е от дъжд, но постепенно ще премине в сняг. Само по Черноморието и в крайните югоизточни райони ще вали предимно дъжд. Ще се образува снежна покривка в повечето места 15-30 см, а в планинските райони и повече. В петък допълнителни усложнения в Североизточна България ще създава силният североизточен вятър.

По данни на МОСВ от общо 33 пункта в страната в единадесет се прогнозира общ валеж над 30 л/кв.м., а в пет - над 50 л/кв.м. Най-обилни валежи се очакват в районите на Разград, Русе, Силистра, Свищов и Велико Търново, а в района на Сливен прогнозата е за над 30 л/кв.м.

Във връзка с тази информация от Оперативния комуникационно-информационен център на ТД „Гражданска защита” - Сливен напомнят, че кметовете и ръководителите на териториални структури на изпълнителната власт, имащи задължения по плановете на СНАВР, трябва да предприемат мерки за намаляване последствията за населението. Кметовете на общини да предупредят пътно-поддържащите фирми за предприемане на действия съгласно обстановката.

От МИС препоръчват при силен вятър да не се остава на открито поради опасност от падащи отломки и предмети. Ако сте извън дома си, потърсете сигурен подслон. По време на път спрете автомобила на открито, далеч от електропроводи и дървета. При възникване на бедствена ситуация своевременно да се уведоми дежурния в ОКИЦ при Дирекция „Гражданска защита” – Сливен.