Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Премиерът Бойко Борисов откри лот 3 на АМ „Тракия”

12 юли 2012 18:17,
Излъчване: Област Сливен преди 11 години, брой четения: 1273
Лот 3 на АМ Тракия

Премиерът Бойко Борисов откри новия участък от автомагистрала „Тракия”. На откриването присъстваха още Лиляна Павлова – министър на регионалното развитие и благоустройството, областните управители на Сливен и Ямбол Марин Кавръков и Димитър Иванов, кметове, депутати, общински съветници, граждани и медии.

Участъкът е пуснат 52 дни преди официално обявения срок. Трасето с продължителност 35,7 км се простира от Нова Загора до Ямбол. Премиерът каза, че строителството на магистралата продължава да изпреварва графика и в рамките на няколко седмици ще стигне до Петолъчката. „Магистралите дават поминък и други възможности за развие на районите, през които минават”, заяви Борисов. Той допълни, че въпреки проблемите, които е имало с покритието на 17 км от лот 3 на автомагистралата, в крайна сметка, тя отговаря на всички изисквания. Премиерът обяви още, че в рамките на мерките за контрол са взети проби от целия участък и призова гръцката фирма-изпълнител, която строи магистрала „Струма”, занапред да не създава проблеми.

Бойко Борисов бе уведомен от Марин Кавръков, че вече има интерес от голям чуждестранен инвеститор да построи нов завод в Сливен, благодарение и на вече подобрената инфраструктура в региона. Министър-председателят връчи разрешението за ползване на председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Лазар Лазаров.

Нито едно зайче или птица няма да пострада заради магистралата. Това каза при откриването на лот 3 от автомагистрала „Тракия” премиерът Бойко Борисов. В Европа няма друга такава магистрала, която да предоставя такава екологична сигурност, посочи Борисов. Той бе категоричен, че еколозите могат да бъдат спокойни и пътят не застрашава живота и безопасността на животните и птиците. Около трасето са поставени километри мрежи, предпазващи животните и прелитащите над пътя птици. Осигурени са тунели за преминаване под магистралата. Поставени са и шумозаглушителни панели.

Снимки

Лот 3 на АМ ТракияЛот 3 на АМ ТракияЛот 3 на АМ ТракияЛот 3 на АМ ТракияЛот 3 на АМ ТракияЛот 3 на АМ ТракияЛот 3 на АМ ТракияЛот 3 на АМ ТракияЛот 3 на АМ ТракияЛот 3 на АМ ТракияЛот 3 на АМ ТракияЛот 3 на АМ ТракияЛот 3 на АМ Тракия