Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Министърът на земеделието и храните бе на посещение в Сливен

26 юли 2012 17:55,
Излъчване: Област Сливен преди 11 години, брой четения: 1201
Министър Найденов в Сливен

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов откри днес традиционния празник „Златна праскова” в сливенското село Гавраилово. Той бе посрещнат от кмета на селото Димитър Андреев. На празника присъстваха Областният управител Марин Кавръков, кметът на Сливен Кольо Милев, директорите на ОД „Земеделие” и ДФ „Земеделие”, много гости и граждани. Ежегодният празник на прасковата се провежда под патронажа на министъра на земеделието. Министър Найденов увери присъстващите, че с удоволствие споделя радостните емоции на всички домакини и гости през днешния ден.

„Надявам се тази прекрасна традиция да оцелее през годините и да я предадете на поколения след вас. Тук е имало и ще има най-прекрасните праскови. Имате много предпоставки за развитие и държавата ще продължи да помага”, каза Найденов. Празникът „Златна праскова” продължи със семинар за земеделски производители, с конкурси, състезания и изложби, както и с демонстрация на селскостопанска техника. С министъра разговаря 84-годишната баба Стефанка, която го нагости с направените от нея сладко и ракия от праскови и сподели, че за 15 път взема участие в празника.

След празника на село Гавраилово министър Найденов отпътува за Сливен, където посети Пазара за плодове, зеленчуци и цветя. Там той бе посрещнат от директора на тържището Христина Митева и се срещна с представители на институции и земеделци.

Следобяд в конферентната зала на Областна администрация Сливен се състоя работна среща, на която присъстваха земеделският министър Найденов, Областният управител Кавръков, народният представител от ПП ГЕРБ и председател на комисията по земеделие в парламента Десислава Танева, д-р Дамян Илиев – главен секретар и главен санитарен ветеринарен инспектор в Агенцията по безопасност на храните, председателят на Български ветеринарен съюз д-р Йордан Бойчев, директорите на земеделските и ветеринарната служби в Сливен, представители на лекарски ветеринарни съсловни организации, както и на браншовите организации на животновъдите. По време на продължилата повече от 4 часа дискусия върху измененията и допълненията в Закона за ветеринарномедицинска дейност бяха дебатирани различните гледни точки на държавните институции, ветеринарите и фермерите, като се стигна до няколко консенсусни решения.

Снимки

Министър Найденов в СливенМинистър Найденов в СливенМинистър Найденов в СливенМинистър Найденов в СливенМинистър Найденов в СливенМинистър Найденов в СливенМинистър Найденов в СливенМинистър Найденов в СливенМинистър Найденов в СливенМинистър Найденов в СливенМинистър Найденов в СливенМинистър Найденов в СливенМинистър Найденов в СливенМинистър Найденов в СливенМинистър Найденов в СливенМинистър Найденов в СливенМинистър Найденов в СливенМинистър Найденов в СливенМинистър Найденов в СливенМинистър Найденов в СливенМинистър Найденов в СливенМинистър Найденов в Сливен