Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областна администрация - информация

01 август 2012 12:04,
Излъчване: Област Сливен преди 11 години, брой четения: 1110

Относно: прием на проекти за строеж на пътища и центрове за култура и спорт по Програмата за развитие на селските райони

В периода от 27 юли до 22 август ще се приемат проекти по мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони" по Програмата за развитие на селските райони. Кандидатстването ще се осъществява по три различни приема с определени целеви бюджети:

1. За инвестиции за ремонт на съществуващи общински пътища и мостове и строеж на нови пътища, както и за строеж и рехабилитация на водоснабдителни системи и съоръжения. Финансовата помощ е в размер на 51 860 579 евро.

2. За строеж или ремонт на центрове за отдих, свободно време и спорт (спортни и младежки центрове и др.). Финансовата помощ също е в размер на 51 860 579 евро.

3. За изграждане на мобилни центрове, както и за изграждането или ремонта на културни средища, театри и библиотеки и центрове за социални услуги е определен ресурс от 10 млн. евро.

Изискванията за кандидатстване са определени в Наредба № 25 от 29.07.2008 г. за условията и реда за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по мярка "Основни услуги за населението и икономиката в селските райони" от Програмата за развитие на селските райони.

Допустими кандидати

- общини, посочени в приложение № 1 от Наредбата

(за област Сливен това са общините Котел и Твърдица, които могат да кандидатстват за дейности по гореописаните три целеви бюджета - т. 1, т. 2 и т. 3).

- общини, посочени в приложение № 2 от Наредбата

(за област Сливен това са общините Нова Загора, Котел и Твърдица с определени населени места на техните територии.

По настоящата процедура Община Котел и Община Твърдица могат да кандидатстват за дейности по т. 1, т. 2 и т. 3, като за дейности за строеж и рехабилитация на водоснабдителни системи и съоръжения могат да кандидатстват само за определените в приложение № 2 населени места на територията на общините.

Община Нова Загора може да кандидатства единствено за дейности, свързани със строителство и рехабилитация на водоснабдителни системи и съоръжения само за определените в приложение № 2 населени места на територията й).

- юридически лица с нестопанска цел (ЮЛНЦ), регистрирани по Закона за юридическите лица с нестопанска цел и читалища, регистрирани по Закона за народните читалища

(могат да кандидатстват за дейностите по втори и трети целеви бюджет – т. 2 и т. 3, като за област Сливен дейностите по проектите следва да се изпълняват на територията на община Котел и община Твърдица.

Изискване към ЮЛНЦ е основният предмет на дейност на организацията да е свързан с дейността/услугата, за която те кандидатстват да развиват.)