Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител издаде заповед за обезопасяване на водните площи

10 март 2009 13:06,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 1069

Областният управител Христина Чолакова издаде заповед във връзка с предприемането на превантивни действия по обезопасяване на водните площи за предстоящия пролетно-летен сезон. Тя е в изпълнение на Наредбата за водноспасителната дейност и обезопасяването на водните площи от 1996г.

Областният управител се разпорежда да се вземат необходимите мерки и стриктно да се спазват изискванията на Наредбата за водноспасителната дейност и обезопасяването на водните площи и произтичащите от това задачи от всички звена на държавните и обществените структури. До 31 март т.г. кметовете на общини със своя заповед трябва да определят разрешените за къпане места и да задължат техните стопани с обезопасяването им с оглед предпазване от водни инциденти. Комисия, определена от кмета на съответната община, трябва да направи проверка до 30 април относно готовността на водните площи и ползването им през летния сезон. До 10 май кметовете на общини са задължени да представят на областния управител копия на заповедите за определяне на разрешените за плуване места и от протоколите за извършените проверки.

Съгласно заповедта ръководителят на Бюро „Ученически отдих и спорт” ЕАД – Сливен трябва стриктно да спазва Инструкция №1 от 03.07.1997 г. на МОН и МЗза организацията на водноспасителната дейност и обезопасяването на водните площи при провеждане на детски и ученически отдих и туризъм. Регионалният инспекторат на МОН трябва да направи необходимото учащите се да бъдат запознати с водноспасителния минимум и с резултатите да запознае съответните комисии към общините и Областния съвет на БЧК.

Областната организация на Български червен кръст със своите структури по общини трябва да осъществяват организационно-методическа помощ на органите, имащи отношение към водноспасителната дейност, да извършат проверка на годността на водните спасители, както и да осъществяват превантивен контрол по тези въпроси.