Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Детски танцов състав участва в национален събор с помощта на ГЕРБ-Сливен

21 август 2012 18:31, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 11 години, брой четения: 1936
---

ГЕРБ-Сливен подпомогна участието на Детски танцов състав „Черкешлийче” в Националния тракийски фолклорен събор „Богородична стъпка”, който се проведе в Стара Загора. Групата е към Народно читалище „Даскал Димитър Димов” в село Жельо войвода. Децата се представиха на ниво и получиха грамота за своето участие.

От читалището благодарят на областната организация на ГЕРБ за съдействието и предоставената възможност малките танцьори да се изявят на национална сцена. В детския състав членуват 40 деца от село Жельо войвода. Техен художествен ръководител е Васко Василев, а корепетитор – Стайко Стайков.

Националният тракийски фолклорен събор „Богородична стъпка” тази година се провежда за седми път. Той дава сцена за изява на фолклорни певчески и танцови формации, както и на индивидуални изпълнители от цялата страна и се провежда на Старозагорски минерални бани. В околностите на баните се намира красивият природен феномен, наречен „Богородична стъпка” – вдлъбнатина на скалите, наподобяваща на следа от човешки крак и където водата никога не пресъхва. Място, използвано за светилище и определено за свято след приемането на християнството. Непосредствено до „Богородична стъпка” има изграден малък параклис, наречен „Рождество Богородично”.

Снимки

---