Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Десислава Танева присъства на 21-я Национален събор на каракачаните в България

27 август 2012 14:51, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 11 години, брой четения: 1854
---

Народният представител Десислава Танева бе официален гост на 21-я Национален събор на каракачаните в България, който събра близо 1 000 души в местността Карандила край Сливен в неделя. Проявата бе организирана от Федерацията на културно-просветните дружества на каракачаните в България. Десислава Танева приветства гостите на събора. Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Иоаникий отслужи тържествен водосвет.

Поздравителни адреси за събитието бяха получени от вицепрезидента Маргарита Попова и вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, който е и председател на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси. На събитието присъстваха още областният управител на Сливен Марин Кавръков, Георгиос Муциянис – председател на Федерацията на каракачаните в Гърция, представители на гръцкото консулство у нас.

На празника се представят обичаите, бита и културното наследство на каракачаните. В концертната програма участваха над 100 души от 7 фолклорни състава от Сливен, Карлово, Котел, от градовете Комотини и Александрополис от Гърция. За първи път тази година в програмата се включва сборен състав на ветераните, играли на първия събор през 1991 година.

Снимки

------