Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Гости от Украйна се срещнаха с областния управител Христина Чолакова

20 март 2009 15:48,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 1169
Украйна - 1

Делегация от Висше професионално училище - Тернопол, Украйна, водена от директора на училището Роман Пивторак, се срещне днес – 20 март, с областния управител Христина Чолакова и зам.-областния управител Фатме Мустафова. В делегацията бяха още зам.-директорът на висшето училище в Тернопол Васил Кулявий, учителката Оксана Костиря и Олга Бурило-Велчева - ръководител на българския клуб „Трендафил” в Тернополска област. Украинските гости са на посещение в Сливен по повод 50-годишния юбилей на Сливенската професионална гимназия по строителство и геодезия „Арх. Г. Козаров” и бяха придружавани от нейния директор Александър Борисов.

Г-жа Чолакова приветства гостите, като изтъкна задоволството си от продължаваните от двете учебни заведения добри приятелски отношения между Сливен и Тернопол. Тя разказа за структурата и характерните за региона отрасли, както и за приоритетите, по които се работи, като увери присъстващите, че във всяко съвместно начинание ще имат нейната логистична подкрепа.

Г-н Пивторак разказа за Висшето професионално училище в Тернопол, което е сред петте най-престижни учебни заведения в Украйна и изтъкна, че за тях е особено полезно да изучат опита на Европа в областта на образованието. Затова една от целите на посещението им в Сливен е да възобновят отличното сътрудничество от близкото минало.

Началникът на Регионалния инспекторат на образованието Светла Драганова, която също присъства на срещата, от своя страна запозна гостите със степените на образование у нас, както и със спецификата на учебните заведения в Сливенска област.

Накрая гости и домакини си размениха символични подаръци.

Снимки

Украйна - 2