Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител върна в местните комисии към общините преписките за преобразуване на спестовните числа в жилищни компесаторни запис

24 март 2009 13:32,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 1015
брифинг-2

През ноември 2008 г. бе изменен Закона за уреждане правата на граждани с многогодишни жилищно-спестовни влогове, съобщи на брифинг областният управител Христина Чолакова. С изменението бе постановено, че в двумесечен срок от 21.11.2008 г. гражданите, връщат на областния управител временните удостоверения за притежание на жилищни компенсаторни записи, по които не са извършени операции. След този срок областният управител следваше да върне на местните комисии към общините по чл. 8, ал. 2 преписките по исканията за преобразуване на спестовните числа в жилищни компенсаторни записи, по които не са извършени операции, както и по тези искания, по които не са издадени временни удостоверения. В изпълнение на това изискване всички преписки по искания за преобразуване на спестовни числа в жилищнокомпенсаторни записи, намиращи се в Областна администрация - Сливен, бяха върнати както следва:

На местната комисия по чл. 8, ал. 2 от закона към община Котел бяха върнати 4 преписки - по три не са издавани временни удостоверения и една, по която временното удостоверение не е върнато на областния управител.

На местната комисия по чл. 8, ал. 2 от закона към община Нова Загора бяха върнати 11 преписки, по осем, от които не са издавани временни удостоверения, по две не са върнати издадените такива и една, по която е върнато временното удостоверение.

На местната комисия по чл. 8, ал. 2 от закона към община Твърдица бяха върнати две преписки - една, по която има върнато временно удостоверение и една, по която заповедта за преобразуване на спестовните числа в жилищни компенсаторни записи е отменена.

На местната комисия по чл. 8, ал. 2 от закона към община Сливен бяха върнати 60 преписки - 20 преписки, по които заповедта за преобразуване на спестовните числа в жилищни компенсаторни записи е отменена; 12, по които не са върнати временните удостоверения; две преписки от лица, които не са получили издадените временни удостоверения; 13 преписки, по които не са издадени такива; 13 с върнати временни удостоверения на областния управител.