Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител бе домакин на семинар за доброволческите отряди при бедствия

19 септември 2012 16:05,
Излъчване: Област Сливен преди 11 години, брой четения: 960
Семинар

Днес в конферентната зала на Областна администрация – Сливен се проведе семинар по дейностите по пререгистриране и създаване на нови доброволни формирования. Семинарът се организира на основание писмо от министър Цветанов във връзка с осигуряването на ефективна защита на населението при бедствия, пожари и извънредни ситуации. Целта на подобни срещи е осъществяването на тясно сътрудничество и партньорство между централните и териториалните органи на изпълнителната власт, както и развитие на доброволчеството.

Областният управител Марин Кавръков откри семинара и запозна присъстващите с промените в Закона за защита при бедствия, според които доброволните формирования стават съставна част от Единната спасителна система на страната.

В семинара взеха участие заместник-областния управител Христо Карабекиров, комисар Стефан Маринов – началник на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението” и негови служители от районните служби, Снежана Кънева – началник отдел „Сигурност и управление при кризи и ОМП” в община Сливен, ст. експерт Севдалин Спасов от община Нова Загора, гл. експерт Георги Хинов от община Котел и мл. експерт Йордан Йорданов от община Твърдица. Встъпителен доклад изнесе гл. инспектор Георгиев от ОУ ПБЗН. Представителите на общините изложиха пред областния управител проблемите, с които се налага да се справят при регистрирането на доброволци, защото процедурата се усложнява от изискваната от закона документация.

Г-н Кавръков обеща съдействие при подбора на доброволците и тяхната регистрация, като от своя страна призова служителите по пожарна безопасност към повишено внимание по време на предстоящото от 28 до 30 септември Рали Сливен, когато се очакват хиляди гости на града и трябва да се вземат превантивни мерки за опазването на природата в ПП „Сините камъни”.

Снимки

СеминарСеминар