Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Жители на село Баня канят премиера Бойко Борисов

20 септември 2012 13:58, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 12 години, брой четения: 1908
---

73-годишният Веселин Пионов изпрати писмо на министър-председателя Бойко Борисов, в което отправя покана към премиера да гостува в новозагорското село Баня. Пионов е икономист по образование, живее в Чехия и притежава къща в селото. Работил е в редица страни на Европа и Африка. Той изразява подкрепа за водената от Борисов политика и смята, че ПП ГЕРБ е спасителна за България политическа сила.

„Вие сте единствения министър-председател на България след промяната, който се радва на обичта и почитта на разумните граждани на България, които могат да мислят модерно, политически, без да се поддават на популистки манипулации. Вие правите наистина много, за да стане България европейска държава и това правите всеки ден със завидна енергия и себеотрицание. Дано Бог Ви даде здраве и живот, за да реализирате всичко, което сте замислили и започнали”, пише Пионов. Според него опитите на политическите опоненти на Борисов да омаловажат работата му, са евтин популизъм.

Мъжът изразява подкрепа и за външната политика на правителството и приветства усилията за издигане имиджа на България в очите на нейните партньори като достойна страна, даваща добър пример със своята разумна икономическа политика. Във връзка с приключилото посещение на кабинета в Израел Веселин Пионов предлага насочване на инвеститорския интерес от страна на израелски представители на бизнеса към село Баня заради големите възможности на района за развитието на туризма и изграждането на балнеоложки център. Той акцентира върху неповторимата природа, непосредствената близост на селото до язовир „Жребчево”, река Тунджа и наличието на горещ минерален извор с лечебни свойства най-вече за лечението на ревматични заболявания.

„Така „здравният” туризъм би могъл да се комбинира с традиционните за израелските туристи посещения по черноморските ни курорти и други наши туристически забележителности. Не е без значение фактът, че селото ни е в непосредствена близост до Долината на тракийските царе, Розовата долина, Долината на прасковите, до уникалната археологическа Каранова могила и др. интересни обекти, без да се подценяват възможностите, които предлагат язовир „Жребчево” и близката Стара планина за воден, коло, пешеходен, риболовен и ловен туризъм”, пише още в писмото.

Очакванията от развитието на село Баня като туристическа дестинация са за възраждане на селото като здравно-туристически център, което ще предложи работни места и приходи за местните жители.

„От името на семейството ми и на моите близки - симпатизанти на ГЕРБ, Ви каня в удобно за Вас време да посетите селото ни. Надяваме се, че един личен контакт със забележителната природа около село Баня ще ви помогне да се убедите лично в потенциала, който засега е „приспан и заровен” тук и да вземете решение да провокирате събуждането му”.