» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител ще открие Регионална конференция „Управление при бедствия” в Сливен на 25 септември

21 September 2012 12:41,
Emission of: District Sliven 11 years ago, number of readings: 936
Кавръков

Регионална конференция на тема „Управление при бедствия – роля и отговорност на държавната и местна власт“ ще се проведе на 25 септември 2012 г. в зала „Максима“ на хотелски комплекс „Национал“ в Сливен. Областният управител на Сливен Марин Кавръков ще открие конференцията в 10 часа, след което ще бъде дадена пресконференция за медиите.

Конференцията е включена в работната програма за 2012 година на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз. Темите, които ще представляват акцент в програмата са „Управление при бедствия – роля и отговорност на държавната и местна власт” и „Финансиране на дейности за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия” чрез Междуведомствената комисия по възстановяване и подпомагане към Министерски съвет. Гост-лектори ще бъдат главен инспектор Тошко Бързилов - началник на сектор „Национален оперативен център“ при ГД „ПБЗН“ – МВР и инспектор Аглика Василева - специалист в сектор „Възстановяване и подпомагане“ при отдел „Мониторинг и управление на риска“ при ГД „ПБЗН“ – МВР.

Участници в конференцията са областните управители и кметове на общини от Югоизточния район - Сливен, Бургас, Стара Загора и Ямбол, директори на областните дирекции на МВР, началници на ОУ „Пожарна безопасност и защита на населението”, директори на областни пътни управления, центрове за спешна медицинска помощ, регионални дирекции по горите и горски предприятия, на басейнови дирекции Пловдив и Варна и РИОСВ Стара Загора и Бургас, както и директори на предприятия, предоставящи обществени услуги – електроснабдяване и ВиК.