Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областна и общинските администрации, както и редица институции в Сливен, се включват утре в инициативата "Часът на Земята"

27 март 2009 15:12,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 1182

След отправения от областния управител Христина Чолакова призив няколко институции от област Сливен ще се включат в световната инициатива „Часът на Земята”. Утре – 28 март, от 20,30 часа в продължение на един час ще бъде изключена захранващата мрежа в сградата на Областна администрация – Сливен с изключение на най-важните системи от оптичната мрежа на държавната администрация и оперативния комуникационно-информационен център /тел. 112/. Служителите на администрацията също са призовани да изгасят ел. уредите и осветлението в домовете си. За включването ни в инициативата подадохме и официална регистрация чрез сайта http://earthhour.org/home/bg:bg

На призива на областния управител се отзоваха кметовете на четирите общини, както и ръководители на териториално представени държавни структури от областта. По решение на кмета на Сливен Йордан Лечков от 20,30 до 21,30 ч. на 28 март ще бъде изключено ел. захранването на сградата на община Сливен с изключение на някои важни комуникационно-информационни системи. Служителите на администрацията също са призовани да спрат ел.захранването в домовете си. В същия час ще бъде изключено осветлението на Банско шосе, Ямболско шосе, Бургаско шосе, Ичеренско шосе, булевардите „Панайот Хитов”, „Ст. Стамболов”, „Цар Симеон”, „Ст. Караджа”, „Илинденско въстание”, „Георги Данчев”, „6-ти септември”, част от бул. „Хаджи Димитър”, пешеходната зона и централния площад „Х. Димитър”. Ще бъде спряно и фасадното осветление на Драматичния театър и кулата на градския часовник в Сливен.

За присъединяването си към инициативата потвърдиха и от общините Нова Загора, Котел и Твърдица, РУСО-Сливен, РЦЗ, РЗОК, Регионален исторически музей и РБ „С. Доброплодни”.

Инициативата „Часът на Земята” възниква през 2007г. в Сидни, Австралия, където 2,2 млн. домакинства и фирми угасиха осветлението си за един час. Само за една година тя се превърна в световна инициатива. Тазгодишната кампания „Часът на Земята” е посветена на борбата с глобалното затопляне и в нея ще се включат над 1000 града по света. Патрон на българското включване е министърът на европейските въпроси Гергана Паси.