Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител Марин Кавръков бе гост на концерта за „Чудесата на България” в зала 1 на НДК

04 октомври 2012 12:52,
Излъчване: Област Сливен преди 11 години, брой четения: 1497
Чудесата на България

Белоградчишките скали и пещерата Магурата са чудесата, които България иска да види в ЮНЕСКО. Уникалните кукли от шума, които деца от Пловдивското село Куртово Конаре правят по стара традиция, пък спечелиха в категорията за нематериално наследство. Това са резултатите от националното гласуване "Чудесата на България". Над половин милион българи дадоха своя вот във втория тур на патриотичната кампания на в."Стандарт", чрез която страната ни определи своите предложения за ЮНЕСКО. Резултатите бяха обявени по време на грандиозния спектакъл "Чудесата на България" в препълнената зала 1 на НДК от главния редактор на вестника Славка Бозукова.

Спектакълът "Чудесата на България" напълни зала 1 на НДК. Хиляди българи се събраха, за да видят уникалния концерт, организиран от вестник "Стандарт" по повод 20-годишния му юбилей. С тържествен камбанен звън, "История славянобългарска" и "Хубава си моя горо" в изпълнение на Николина Чакърдъкова започна шоуто. Невероятните момичета и момчета на Нешка Робева – "Нешанъл Арт", продължиха светлинно-музикалния спектакъл. Те изиграха на сцената Странджа и Добруджа. Балет "Веда Джуниър" изписа с букви "България, обичаме те!", а Валя Балканска изправи публиката на крака с песента си "Излел е Делю хайдутин". Сцената е като България на длан, коментираха гостите на спектакъла. Близо два часа залата пя, танцува и плака с завладяващите изпълнения на АКАГА, Миро, Ваня Костова, Илия Ангелов, Деа Майсторска - вокална група "Бон-бон", Стефан Вълдобрев и Рут Колева. Спектакълът беше като машина на времето, която пренесе зрителите из най-романтичните и енигматични моменти от историята на нашия народ и показа приноса на българите за развитието на човешката цивилизация.

Основен гид се оказа красивата Биляна (в ролятата на Нети). Заради любовта си към нея, англичанинът Джон (Веселин Анчев) напусна родината си и дойде у нас. От екраните на сцената се завъртяха вълнуващи кадри от филма "Борис I - Слово за буквите". Изплуваха и паметни моменти от спортните ни постижения през годините, запечатани в архива на БНТ. Романтичното пътешествие накара Биляна да се върне към своята изгубена същност, а Джон преоткри любовта с нова сила.

Официални гости на концерта бяха президентът Росен Плевнелиев, вицепремиерът Симеон Дянков, министрите Делян Добрев, Томислав Дончев, Ивайло Московски, Вежди Рашидов, Нона Караджова и Десислава Атанасова, областният управител на Сливен Марин Кавръков, депутати, кметове и дипломати.

Снимки

Чудесата на БългарияЧудесата на БългарияЧудесата на БългарияЧудесата на БългарияЧудесата на БългарияЧудесата на БългарияЧудесата на БългарияЧудесата на БългарияЧудесата на БългарияЧудесата на БългарияЧудесата на БългарияЧудесата на БългарияЧудесата на БългарияЧудесата на БългарияЧудесата на БългарияЧудесата на БългарияЧудесата на БългарияЧудесата на БългарияЧудесата на БългарияЧудесата на БългарияЧудесата на БългарияЧудесата на България