Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Заседание на Постоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие на област Сливен

08 октомври 2012 15:40,
Излъчване: Област Сливен преди 11 години, брой четения: 942
Заседание на комисия

Днес в конферентната зала на Областна администрация – Сливен се проведе заседание на Постоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие на област Сливен.

Областният управител на Сливен Марин Кавръков откри заседанието в присъствието на заместник-областния управител Пейчо Пейчев, заместник-кметовете на Сливен и Нова Загора Иван Славов и Галя Захариева, директори на държавни институции от областта, експерти от общините и областна администрация.

Заседанието се провежда по повод възможността на Постоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие ежегодно да предлага на Министерството на труда и социалната политика регионални програми за заетост, които да бъдат финансирани в рамките на Националния план за действие по заетостта /НПДЗ/ за следващата бюджетна година. Програмите се разработват на основание чл. 31 от Закона за насърчаване на заетостта, одобряват се от Постоянната комисия по заетост и се внасят в Министерството на труда и социалната политика за разглеждане, одобряване и включване в Националния план за действие по заетостта.

Регионалните програми за заетост са инструмент, посредством който местните организации и общности могат да преодолеят специфичен проблем, свързан с пазара на труда, да повишат предлагането на труд и заетостта в региона, да обучат работната сила. Тяхната цел не е изграждането на инфраструктурни обекти, нямат инвестиционен характер и не трябва да дублират проекти по НП „От социални помощи към осигуряване на заетост”, проект „Красива България” и схеми по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси.

Регионалните програми се предлагат от областните и общинските администрации, социални партньори и други юридически лица.

В рамките на определения срок за разглеждане от Постоянната комисия по заетост са постъпили 3 регионални програми:

- Регионална програма за заетост, разработена от Община Сливен

- Регионална програма за заетост, разработена от Община Котел

- Регионална програма за заетост, разработена от Областна администрация в партньорство с Регионален исторически музей Сливен и Исторически музей Нова Загора.