Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Потърсиха съдействието на областния управител за почистването на района около паметника на 6-ти артилерийски полк

07 април 2009 16:44,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 1009
паметник

Ръководството на Общинския съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в Сливен се срещна днес с областния управител Христина Чолакова. Срещата бе по тяхно искане с идеята г-жа Чолакова в качеството си на председател на комисията по паметниците да им окаже съдействие за привеждането в добър вид на занемарения паметник на загиналите от 6-ти артилерийски полк в Сливен.

Председателят на Общинския съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в Сливен Николай Тодоров сподели идеята районът около паметника да се обособи като своеобразен комплекс за военно-патриотично възпитание на подрастващите. Не е ясно обаче дали тази идея е залегнала в устройствения план на района.

Г-жа Чолакова пое ангажимента да съдейства за привеждането в приличен вид на паметника и района около него и в тази връзка ще се проучи дали почистването може да се извърши от хора, работещи по социалната програма за временна заетост. Ще се помисли и за залесяването на района. Областният управител ще търси и съдействието на ръководството на Регионалния инспекторат на образованието в Сливен, за да може чрез открити уроци учениците да научат за паметника.

От общинската структура на съюза смятат да информират кмета на община Сливен за идеите си, свързани с този паметник, и да изготвят проектно-сметна документация за необходимия финансов ресурс.