Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител Марин Кавръков присъства на тържествата за празника на Твърдица

14 октомври 2012 16:30,
Излъчване: Област Сливен преди 11 години, брой четения: 1077
Твърдица

Областният управител на Сливен Марин Кавръков, заместник-областният управител Христо Карабекиров, народните представители от ПП ГЕРБ-Сливен Десислава Танева и Диан Червенкондев присъстваха на тържествата по повод празника на Твърдица – Петковден. На церемонията днес кметът на общината Атанас Атанасов поздрави съгражданите си за празника, като им честити новото кръгово кръстовище на площада пред общината.

Тържествата по повод Петковден започнаха още на 9 октомври, когато бе отслужена Панахида в памет на загиналите за свободата на България от Твърдица и тържествено бе отбелязана 100-та годишнина от началото на Балканската война. В читалище „Св. Св. Кирил и Методий” бе открита изложба, посветена на празника на града. В събота се проведе състезание „Най-бърз и най-добър в професията дървосекач и тържествена служба по случай празника на Света Петка Търновска в Църковен храм „Света Петка”.

На 14 октомври сутринта в храма бе отслужено богослужение, извършен водосвет и беше раздаден курбан за здраве. Програмата продължи с празничен концерт на самодейните състави от читалището.

Празникът на Твърдица е храмовия празник на църквата “Св. Петка”, построена в началото на XIX век.

Снимки

ТвърдицаТвърдицаТвърдицаТвърдицаТвърдицаТвърдицаТвърдицаТвърдица