Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Заместник-посланикът на САЩ откри ремонтираното с американско финансиране читалище в Горно Александрово

18 октомври 2012 17:18,
Излъчване: Област Сливен преди 11 години, брой четения: 1144
Горно Александрово

На 18 октомври 2012 година в село Горно Александрово беше открита тържествено обновената сграда на местното читалище. Средствата за възстановяването са отпуснати от правителството на САЩ. То подпомогна обновяването на читалището с 91 092 лева (60 500 долара). С тези средства е финансиран ремонтът на киносалона, втория етаж на сградата и фасадата, както и ремонтът на покрива, подмяната на всички прозорци и инсталирането на рампа за инвалидни колички.

Община Сливен участва като партньор на американското правителство в този проект, като предостави 12 000 лева за ремонта на сцената и местата на киносалона и за построяването на санитарно помещение.

След извършения ремонт читалището представлява модерна страда с достъп за трудноподвижни лица, която има на разположение киносалон, библиотека, както и клуб на пенсионера и клуб на компютърния любител. Обновеният киносалон ще предостави отлична възможност за провеждането на обществени събития, както и място за репетиции на местните ансамбли за народни песни и танци.

Официални гости на събитието бяха заместник-посланикът на САЩ в България Н. Пр. г-н Брайън Далтън, заместник-областният управител Христо Карабекиров, кметът на Сливен Кольо Милев и заместник-кметовете Румен Андонов и Иван Славов. Заместник-областният управител на Сливен Христо Карабекиров изнесе приветствено слово пред гостите и местните жители, като благодари на американското посолство за съвместната работа до този момент и тяхната подкрепа за финансирането на няколко проекта на територията на общините в Сливенска област. След това г-н Карабекиров заедно със заместник-посланика и кмета прерязаха лентата на новата сграда на читалище „Пробуда”. Читалището разполага със самодейна фолклорна група за народни танци, певческа група от пенсионерския клуб и кукерска група, носител на множество награди и отличия от фестивали.

Снимки

Горно АлександровоГорно АлександровоГорно АлександровоГорно АлександровоГорно АлександровоГорно АлександровоГорно АлександровоГорно АлександровоГорно АлександровоГорно АлександровоГорно АлександровоГорно АлександровоГорно АлександровоГорно АлександровоГорно АлександровоГорно АлександровоГорно АлександровоГорно АлександровоГорно АлександровоГорно АлександровоГорно АлександровоГорно Александрово