Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител покани партии и коалиции на консултации за сформиране на РИК

10 април 2009 13:50,
Излъчване: Област Сливен преди 14 години, брой четения: 1034

Областният управител Христина Чолакова изпрати покана до всички парламентарно представени партии и коалиции, както и до партиите и коалициите, които имат членове на Европейския парламент, да участват в консултации за сформиране на Районната избирателна комисия. Те ще се проведат на 13 април /понеделник/ от 14.00 часа, в зала № 1, партерен етаж в сградата на Областна администрация – Сливен, като участие в консултациите могат да вземат и други партии и коалиции.

С Указ № 82/03.04.2009 г., обнародван в ДВ бр. 25 от 03.04.2009 г., Президентът на Република България е насрочил на 07.06.2009 г. избори за членове на Европейския парламент от Република България. Предвид това и на основание чл. 13, ал. 2 от Закона за избиране на членове на Европейския парламент от Република България въз основа на направените консултации областният управител трябва да направи предложение до Централната избирателна комисия за назначаване на Районна избирателна комисия.

Участниците в консултациите в понеделник трябва да представят писмени предложения за своите членове в Районната избирателна комисия, както и на лицата, които ще ги заместят, когато са в трайна невъзможност да изпълняват функциите си. При изготвяне на своите предложения те трябва да се съобразят с изискванията на ЦИКЕП за членове на районните избирателни комисии, както и съотношението между партиите и коалиции, представени в Районната избирателна комисия.