Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Избраха българския евродепутат Мария Габриел за заместник-председател на ЕНП Жени

22 октомври 2012 14:13, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 11 години, брой четения: 1740
Мария Габриел

На проведения Конгрес на ЕНП Жени в Берлин беше избрано новото ръководство на организацията за следващия тригодишен мандат 2012-2015 г. Участничките в най-висшия форум на женската структура на ЕНП гласуваха за председател, шестима заместник-председатели, генерален секретар и касиер, като за председател бе преизбрана Дорис Пак.

Българският евродепутат Мария Габриел беше избрана за заместник-председател на ЕНП Жени с 32 гласа /само с един по-малко от първата номинация за зам.-председател/. Нейната номинация беше издигната от Жени ГЕРБ – България.

„Номинацията ми от ГЕРБ е голяма чест и отговорност пред мен. Изборът ми е оценка както за мен самата, така и за работата на ПП ГЕРБ в България и в Европа. Всъщност, позицията на заместник-председател на ЕНП Жени е една голяма възможност да продължа своята дейност и ангажимент за насърчаване на правата на жените в Европа, както правех и досега чрез работата си като координатор на ЕНП в Комисията по права на жените и равенството на половете на Европейския парламент. Наистина бих искала да благодаря на колегите, които гласуваха за мен и да ги уверя, че ще заема тази позиция с цялата динамика и упорита работа, от които има нужда.”, коментира Мария Габриел след избирането й.

 

В Европейския парламент Мария Габриел е координатор на ЕНП в Комисията за правата на жените и равенство между половете. Освен това е член на Комисията по земеделие и развитие на селските райони, на Комисията по петиции, на Специалната комисия по организирана престъпност, корупция и изпиране на пари, на Съвместната парламентарна асамблея АКТБ – ЕС (групата на страните от Африка, Карибите и Тихоокенския басейн), зам.-член е на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи и на Делегацията в Съвместния парламентарен комитет ЕС-Турция.