Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител присъства на проявите по повод празника на Сливен – Димитровден

23 октомври 2012 18:49,
Излъчване: Област Сливен преди 11 години, брой четения: 978
Димитровден - събития

На 22 октомври бе открита фотоизложбата „Моят град в годините отминали”. Изложбата от фонда на Регионалния исторически музей представя 42 фотографии и може да бъде видяна в галерия „Май”.

Снимки от албум на цар Фердинанд от 1907 г. и още по-стари произведения на Д. Михайлидис от 1879 г. разгледаха вчера посетителите в зала „Май”. Произведенията пресъздават облика на Сливен в периода 1878 - 1940 г. На тях се виждат градския център, общи изгледи, строежът на сегашната общинска сграда, старият конак, който е бил дом на сливенската община след Освобождението, построяването на паметника на Хаджи Димитър и площада около него. Запазена е и снимка от Аба пазар, разрушен от отстъпващата турска армия през 1877 – 1878 г. В снимки е запечатано времето на изпитването на новата железопътна линия, преминаваща по моста на река Коруча през 1930 г. Показани са къщи, строени през Възраждането, училища, театър „Зора” и завесата, изработена специално от художника Йордан Кювлиев.

Изложбата беше открита от областният управител Марин Кавръков, кметът Кольо Милев и директорът на музея Георги Кюпчуков.

На 23 октомври бе открит новия паричен салон на дирекция „Местни приходи” на общината, където гражданите от днес ще могат да заплащат своите данъци и такси. На откриването присъстваха областният управител, кметът и неговите заместници, а митрополит Йоаникии отслужи водосвет и молебен за здраве и благополучие.

След това в изложбена зала „Сирак Скитник” се състоя награждаването в детския конкурс за най-хубава рисунка „Аз и моят град”. Децата бяха наградени с много подаръци и се снимаха за спомен с г-н Кавръков, г-н Милев и директорът на галерията г-жа Ненчева.

Снимки

Димитровден - събитияДимитровден - събитияДимитровден - събитияДимитровден - събитияДимитровден - събитияДимитровден - събитияДимитровден - събитияДимитровден - събитияДимитровден - събитияДимитровден - събитияДимитровден - събитияДимитровден - събитияДимитровден - събития