Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

На 6 април т.г. стартира процедура 2009 по Компонент 1 от Програма „Старт на кариерата”

14 април 2009 09:42,
Излъчване: Област Сливен преди 14 години, брой четения: 997

На 6 април т.г. стартира процедура 2009 по Компонент 1 от Програма „Старт на кариерата”, която се реализира от Министерството на труда и социалната политика и Агенцията по заетостта. Програмата дава възможност на млади висшисти до 29-годишна възраст в рамките на 9 месеца да придобият трудов стаж и опит по своята специалност в централни ведомства, областни или общински администрации. Осигурява им се възнаграждение в размер на 400 лв., като се поема и изплащането на социалните и здравни осигуровки за сметка на работодателите, допълнителните възнаграждения по Кодекса на труда, годишния платен отпуск и болничните.

Желаещите могат да подават документи до 24 април т.г. включително в Бюрото по труда, в което са регистрирани като търсещи работа лица. Други изисквания за достъп на кандидатите са да са на възраст до 29 ненавършени години към 24.04.2009г., да са завършили образование, съответстващо на посоченото от работодателя, както и да не притежават стаж по специалността, която за завършили.

След приключване на процедурата по приемането на документи, комисия, определена със заповед на областния управител, ще извърши подбора на кандидатите за работа в областната и прилежащите й общински администрации. Това ще стане до 14 май т.г. въз основа на утвърдени от министъра на труда и социалната политика критерии.

По заявка на областната и общинските администрации, както и на други териториални държавни структури в област Сливен се очаква да бъдат назначени 10 младежи по програмата.

Пълният списък на обявените работни места по процедурата, условията и необходимите документи за кандидатстване могат да се намерят на интернет-страницата на Агенцията по заетостта на адрес www.az.government.bg, във всички бюра по труда или тук.

Файлове

Молба - заявление [39.5KB]

Microsoft Word Document

Критерии за подбор [61.0KB]

Microsoft Word Document