Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Керанка Стамова присъства на събрание на Старейшини ГЕРБ

06 ноември 2012 15:11, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 11 години, брой четения: 1965
Керанка Стамова

Областният организационен секретар на ПП ГЕРБ-Сливен Керанка Стамова даде висока оценка на отчетно-изборното събрание на Старейшини ГЕРБ, което се проведе на 28 октомври в НДК. Присъстваха 570 делегата, като трима от тях бяха от Сливенска област.

„Форумът протече делово. Приветствия отправиха заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов, председателят на Народното събрание Цецка Цачева, кметът на столицата Йорданка Фандъкова, присъстваха и гости от чужбина. Бяха очертани основните насоки в бъдещата работа на Старейшини ГЕРБ –приобщаване на все повече хора към идеите и програмите на ПП ГЕРБ, с оглед успеха на следващите парламентарни избори, за да се продължи новото строителство на България. Обединихме се около идеята да споделяме натрупания си положителен опит с всички, които се нуждаят от съвет и да продължаваме с грижата за хората от третата възраст”, каза Стамова. Сред другите приоритети в работата на организацията е следването на добри практики на обучение на кадри и установяване на по-тясно сътрудничество с европейските партньори от семейството на ЕНП.

Областният организационен секретар на ГЕРБ-Сливен припомни, че организацията на Старейшини ГЕРБ е създадена на 18 май 2008 г. в присъствието на 400 учредители, сред които е била и тя. „Тогава приехме програма и правилник за дейността на СГЕРБ. Целта бе да се подпомага включването на хората в зряла възраст с доказан професионален авторитет в обществено-политическия, икономическия и културен живот на страната. През годините организацията доказа необходимостта от реализация на по-възрастните членове на обществото и предаването на техния опит на по-младите. От създаването до сега има над 200 общински структури на СГЕРБ”, допълни Керанка Стамова. Според нея личностите, които споделят идеята на организацията и членуват в нея, дават своя принос в развитието на държавата чрез натрупания дългогодишен опит в всички сфери на обществения живот и са изключително полезни за бъдещето на страната. „Някой беше казал, че младите бягат по-бързо, но старите познават пътя. Затова с мисъл за децата и внуците си, ние можем да бъдем опора и мъдрост при изминаването на този път”, допълни още Стамова. Тя изрази положителното си отношение към дейността на Младежката структура на ГЕРБ и помощта, оказана от младежите при организацията и провеждането на отчетно-изборното събрание.

На форума бе преизбран досегашният председател на С ГЕРБ - Николай Андреев.