Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител Марин Кавръков бе гост на половинвековния юбилей на ПГЕЕ „Мария Кюри”

07 ноември 2012 15:58,
Излъчване: Област Сливен преди 11 години, брой четения: 1130
ПГЕЕ

Областният управител на Сливен Марин Кавръков прие отправената му покана да присъства на тържествата по повод половин век от създаването на Професионалната гимназия по електротехника и електроника „Мария Склодовска – Кюри”. „Кюриеви дни 2012” е наименованието на празничната програма, която включва редица събития с участието на бивши и настоящи директори, преподаватели и ученици на едно от елитните учебни заведения в Сливен с дългогодишни традиции в сферата на професионалното обучение. На 7 ноември беше открита музейна експозиция в училището, което е и едно от малкото такива със собствен осветен параклис от митрополит Иоаникий. Областният управител в качеството си на бивш възпитаник на гимназията взе участие в тържествения педагогически съвет и приветства в словото си присъстващите директори и преподаватели през изминалите години с пожеланието да отпразнуват заедно и вековния юбилей. Г-н Кавръков изпрати и поздравителен адрес за концерта на ПГЕЕ, в който се казва :

„Изключително ми е приятно да Ви поздравя по случай 50-годишният юбилей на Вашето училище, а чрез Вас да предам поздрави на целия колектив и на всички ученици от Професионална гимназия по електротехника и електроника „Мария Склодовска – Кюри” в Сливен.

С благодарност се обръщам към всички директори, учители и служители, работили и работещи в ПГЕЕ „Мария Кюри”, защото всеки от тях е оставил частица от себе си, за да се получи съвременния му облик.

Скъпи ученици, бъдете здрави, умни и щастливи! Учете се, помнете заръките на вашите учители и знайте, че сега тук, в училище, Вие се подготвяте за голямото училище, наречено „живот”. Като бивш възпитаник на техникума преди, а сега гимназията, Ви пожелавам още много успехи на национални състезания, каквито Вашите ученици постигнаха през изминалата година. С огромно удоволствие чета Вашият вестник „Хармония в техниката” и следя всички значими изяви на възпитаниците на училището.

Нека продължава дълголетната традиция, завещана от дедите ни българското училище да посява кълновете на просвещението и знанието, да възпитава родолюбие, толерантност и духовни стремления.

Честит юбилей и оставам както досега Ваш приятел, с дълбоко уважение и признателност!”.

Снимки

ПГЕЕПГЕЕПГЕЕПГЕЕПГЕЕПГЕЕПГЕЕПГЕЕПГЕЕПГЕЕПГЕЕПГЕЕПГЕЕПГЕЕПГЕЕПГЕЕ