Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Новозагорските села Млекарево и Коньово празнуваха на Архангеловден

09 ноември 2012 13:32, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 11 години, брой четения: 2192
Николай Грозев и Милена Матева

Представители на ПП ГЕРБ-Нова Загора присъстваха на тържествата по повод празника на селата Млекарево и Коньово - Архангеловден. В Млекарево бе официално открита ремонтираната сграда на кметството. Средствата за ремонтните дейности бяха отпуснати от Община Нова Загора. Подменени са дограмите, сменени на настилките, направена е изолация, ремонт на ВиК и ел. инсталации на библиотеката, ритуалната зала, кабинетите на кмета и техническия секретар.

На официалното откриване присъстваха общински съветници от ГЕРБ, кметът на Община Нова Загора Николай Грозев, заместник-кметовете Галя Захариева, Данка Чиликова и Маргарит Тодоров и началникът на отдел „Култура, медийна политика и интеграция на малцинствата” Веска Вълчева. Кметът на с. Млекарево от ГЕРБ Милена Матева изказа благодарност на ръководството на Община Нова Загора за финансовата помощ и съдействие при направения ремонт. Тя поздрави присъстващите с празника и допълни, че това е една от хубавите български традиции да се събират и празнуват на този ден, която жителите на селото смятат да продължат и в бъдеще. Кметът на Нова Загора Николай Грозев пожела здраве на жителите на селото и кметицата Милена Матева и все така упорито да работят за благоустрояването на своето родно място като запазят, съхранят и продължат хубавите традиции на млекаревци.

На Архангеловден беше открит и новият пенсионерски клуб „Здравец”, който се помещава в едно от неизползваните крила на сградата на местната детска градина. Лентата при откриването беше прерязана от Николай Грозев и Милена Матева. Кметът Грозев подари на пенсионерския клуб отоплителна печка. Членовете на „Здравец” отправиха музикален поздрав към своите гости и ги изненадаха приятно с автентичната изложба, наречена „От раклите на баба”. Руска Петрова, общински съветник от ГЕРБ и директор на детската градина в селото, изказа благодарност за ремонта и обзавеждането на техния „втори дом” и разказа за зараждането на идеята и реализирането на изложбата.

За празника на село Коньово сутринта бе отслужена тържествена света литургия, а по-късно жители на селото положиха цветя пред паметника на загиналите във войните коньовци.

Гости на празничната проява в късната вечер бяха кметът на Община Нова Загора Николай Грозев, заместник-кметовете Галя Захариева, Данка Чиликова и началникът на отдел „Култура, медийна политика и интеграция на малцинствата” Веска Вълчева. Кметът на село Коньово от ГЕРБ Георги Димитров поздрави присъстващите с празника като призова коньовци да продължават да развиват и пазят ревностно хубавите български обичаи в тяхното село и да увличат и предават съхранените ценности на младото поколение. Той пожела на жителите на селото здраве, благоденствие и един весел празник, изпълнен с много песни и музика. Празникът продължи с богата музикална фолклорна програма.

Снимки

---кметът на Коньово Георги Димитров ---