» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Новозагорските села Млекарево и Коньово празнуваха на Архангеловден

09 November 2012 13:32, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: GERB Sliven 11 years ago, number of readings: 2148
Николай Грозев и Милена Матева

Представители на ПП ГЕРБ-Нова Загора присъстваха на тържествата по повод празника на селата Млекарево и Коньово - Архангеловден. В Млекарево бе официално открита ремонтираната сграда на кметството. Средствата за ремонтните дейности бяха отпуснати от Община Нова Загора. Подменени са дограмите, сменени на настилките, направена е изолация, ремонт на ВиК и ел. инсталации на библиотеката, ритуалната зала, кабинетите на кмета и техническия секретар.

На официалното откриване присъстваха общински съветници от ГЕРБ, кметът на Община Нова Загора Николай Грозев, заместник-кметовете Галя Захариева, Данка Чиликова и Маргарит Тодоров и началникът на отдел „Култура, медийна политика и интеграция на малцинствата” Веска Вълчева. Кметът на с. Млекарево от ГЕРБ Милена Матева изказа благодарност на ръководството на Община Нова Загора за финансовата помощ и съдействие при направения ремонт. Тя поздрави присъстващите с празника и допълни, че това е една от хубавите български традиции да се събират и празнуват на този ден, която жителите на селото смятат да продължат и в бъдеще. Кметът на Нова Загора Николай Грозев пожела здраве на жителите на селото и кметицата Милена Матева и все така упорито да работят за благоустрояването на своето родно място като запазят, съхранят и продължат хубавите традиции на млекаревци.

На Архангеловден беше открит и новият пенсионерски клуб „Здравец”, който се помещава в едно от неизползваните крила на сградата на местната детска градина. Лентата при откриването беше прерязана от Николай Грозев и Милена Матева. Кметът Грозев подари на пенсионерския клуб отоплителна печка. Членовете на „Здравец” отправиха музикален поздрав към своите гости и ги изненадаха приятно с автентичната изложба, наречена „От раклите на баба”. Руска Петрова, общински съветник от ГЕРБ и директор на детската градина в селото, изказа благодарност за ремонта и обзавеждането на техния „втори дом” и разказа за зараждането на идеята и реализирането на изложбата.

За празника на село Коньово сутринта бе отслужена тържествена света литургия, а по-късно жители на селото положиха цветя пред паметника на загиналите във войните коньовци.

Гости на празничната проява в късната вечер бяха кметът на Община Нова Загора Николай Грозев, заместник-кметовете Галя Захариева, Данка Чиликова и началникът на отдел „Култура, медийна политика и интеграция на малцинствата” Веска Вълчева. Кметът на село Коньово от ГЕРБ Георги Димитров поздрави присъстващите с празника като призова коньовци да продължават да развиват и пазят ревностно хубавите български обичаи в тяхното село и да увличат и предават съхранените ценности на младото поколение. Той пожела на жителите на селото здраве, благоденствие и един весел празник, изпълнен с много песни и музика. Празникът продължи с богата музикална фолклорна програма.

Photos

---кметът на Коньово Георги Димитров ---