Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Десислава Танева участва в конференция в Никозия

12 ноември 2012 15:57, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 11 години, брой четения: 1679
Десислава Танева

Председателят на Парламентарната комисия по земеделие и гори и народен представител от ПП ГЕРБ-Сливен Десислава Танева участва в Конференция на председателите на комисии по земеделие на страните членки на Европейския съюз в Никозия, Кипър. Форумът е част от парламентарното измерение на Кипърското председателство на Съвета на ЕС.

Дискусията е върху законодателните предложения на Европейската комисия по отношение на реформата на Общата селскостопанска политика (ОСП) и Общата политика по рибарството. В дебата основно участие взе еврокомисарят по земеделието и развитието на селските региони Дачиан Чолош. Акцентира се основно върху запазването на общия бюджет и за по-големи възможности на страните-членки сами да определят понятието „активен фермер”, както и критериите за 30% „зелени плащания, които са компоненти на Първи стълб на ОСП.

В свое изказване на конференцията Десислава Танева акцентира върху новите политики в областта на земеделието и хранителната сигурност през следващия програмен период. „Необходимо е запазването на бюджета за директна подкрепа на ниво ЕС и справедливото разпределение на директните плащания между държавите-членки. Един от важните инструменти, които повлияват позитивно върху икономическия статус на земеделските стопани, е прилагането на обвързаната с производството директна подкрепа над 10 %. Бихме искали да имаме възможност да прилагаме по-голямо финансиране за обвързана подкрепа.”, каза Десислава Танева. България предлага да има възможност държавите-членки да предоставят обвързана подкрепа в чувствителни сектори, или сектори с важно икономическо, социално или екологично значение.