Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Премиерът Бойко Борисов: България ще иска допълнително 1 млрд. евро за инфраструктура в периода от 2014 до 2020 г.

13 ноември 2012 16:16, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 11 години, брой четения: 1688
Бойко Борисов

България ще иска допълнително 1 млрд. евро за инфраструктура в периода от 2014 до 2020 година, съобщи премиерът Бойко Борисов в Брюксел, предаде БНР. Там в момента започва среща на лидерите на 15 страни от Евросъюза.

Срещата се провежда на фона на продължаващи преговори и негативни прогнози за следващия многогодишен бюджет. Ето как вижда премиерът възможните варианти за България: „Най-неблагоприятното, което може да се случи, е да заеме толкова пари, колкото досега. Или ако не мине тази финансова рамка да бъдат намалени. Ние разбира се ще се борим да получим още от към 500 млн. някъде евра за инфраструктура”.

Разбираме богатите държави, държавите-донори. Те си имат своите вътрешни проблеми, но кохезионната политика помага на цяла Европа, не само на определени страни, каза още Бойко Борисов. По думите му България, която усвоява евросредствата предимно за инфраструктура и административен капацитет е пример в това отношение, защото „Стоките и товарите, които идват от европейските страни по магистралите, по жп линиите, по мостовете, по естакадите отиват за Азия, Африка, на различни континенти.”

До края на следващата година страната ни ще успее да усвои всички средства, които ни се полагат от сегашната финансова рамка, увери още премиерът.