Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Генералният консул на Република Турция в Бургас прие поканата на областния управител и посети Сливен

14 ноември 2012 20:02,
Излъчване: Област Сливен преди 11 години, брой четения: 1052
Работна среща

На 14 ноември на посещение в Сливен пристигна генералният консул на Република Турция в Бургас Джем Улусой по покана на областния управител на Сливен Марин Кавръков. Припомняме, че преди две седмици на 29 октомври в Интерхотел „България” в Бургас генералният консул на Република Турция Джем Улусой даде изискан прием по случай 89-та годишнина от създаването на републиката. Националният празник на турската държава беше уважен от много гости от страната и чужбина. На приема присъстваха областният управител на Сливен Марин Кавръков, областният управител на Бургас Константин Гребенаров, заместник-областният управител на Сливен Христо Карабекиров, кметът на Бургас Димитър Николов. Г-н Кавръков тогава връчи поздравителен адрес на турския консул и отправи своите пожелания за запазване на традиционно добрите отношения между двете съседни държави.

Днес на проведената работна среща, в присъствието на заместник-областните управители Христо Карабекиров и Пейчо Пейчев турският консул изрази своето задоволство пред областния управител от отличните отношения между двете съседни държави. Г-н Улусой е бил представител на турските дипломатически мисии в Ирак, Великобритания, Италия и Австрия преди да бъде назначен за консул в Бургас. Той остана впечатлен от богатата история и култура, която притежава Сливен и благодари на г-н Кавръков за предоставената от него изчерпателна информация. Двамата обсъдиха интереса на турски бизнесмени към съвместни инфраструктурни проекти на територията на страната ни и вече предприетите постъпки от българското правителство за облекчаването на визовия режим за инвеститорите у нас.

След срещата в заседателната зала на Областна администрация – Сливен г-н Кавръков заведе госта в Националния музей на текстилната индустрия, който е уникален по рода си в България и заедно разгледаха експозицията на текстилни машини и съоръжения.

Снимки

Работна срещаРаботна срещаРаботна среща