Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Първи договор по европейска програма за Община Твърдица

20 ноември 2012 10:23, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 11 години, брой четения: 1778
---

Кметът на Община Твърдица, издигнат от ГЕРБ - Атанас Атанасов, подписа договор по мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони” от Програмата за развитие на селските райони. Това е първия проект на общината по европейски програми.

Програмата за развитие на селските райони финансира общински проекти с над 100 милиона лева. Фонд „Земеделие” одобри 67 предложения по мерки 313 „Насърчаване на туристическите дейности”, 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони” и 322 „Обновяване и развитие на населените места” от Програмата. Със средствата общините ще ремонтират улици, читалища, църкви, ще построят спортни зали, еко и велопътеки. Точният размер на субсидията е 100 078 660 лв. Община Твърдица ще получи 3 295 370 лв., с които ще ремонтира 10 километра общински пътища - „ремонт на общински път - Баня, яз. Жребчево - граница Община (Нова Загора - Твърдица) - ЖП гара Твърдица, ремонт на общински път Баня - Твърдица/ - Сборище - Шивачево - граница Община (Твърдица - Сливен) Селиминово – Чинтулово”.

Договорът бе подписан на 19 ноември в София с Държавен фонд „Земеделие”, в лицето на изпълнителния директор Румен Порожанов.

След очакваното в края на ноември завършване на пътя Твърдица-Елена, чрез който ще се отвори достъпа до ски-зона „Чумерна”, това е следващия значим проект на община Твърдица.