Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Министър Атанасова даде старт на дейностите по проекта на болницата в Сливен

23 ноември 2012 15:00, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 11 години, брой четения: 1829
---

Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова посети днес МБАЛ „Д-р Иван Селимински”-Сливен. Тя даде начало на дейностите по големия проект на болницата за ранна диагностика на онкологичните заболявания.

На церемонията присъстваха народният представител от ПП ГЕРБ-Сливен Десислава Танева, областният управител Марин Кавръков, кметът на общината Кольо Милев, директорът на РЗИ-Сливен д-р Виолета Узунова, управителят на РЗОК д-р Светослав Славов, общинските съветници от ПП ГЕРБ Здравко Костадинов, Димитър Митев и д-р Димитър Павлов, служители на болницата и журналисти. Лечебното заведение кандидатства с проекта преди две години и спечели финансиране от близо 8 милиона лева.

„Приятно ми е, че отново съм тук по хубав повод. Проектът е част от Средносрочната рамкова програма на Министерството на здравеопазването и Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Общата сума по програмата е 148 милиона лв., които ще бъдат инвестирани в лечебни заведения и това дава възможност да болници от цялата страна да се модернизират, да отговорят на най-съвременните условия за лечение и диагностика на онкологични заболявания. За сливенската болница около 1милион и 800 хиляди лева са заделени за строителни и ремонтни дейности, а всички останали средства - за оборудване с високотехнологична апаратура”, каза министър Атанасова. Тя съобщи, че за ремонт на акушеро-гинекологичното отделение още тази година ще бъдат отпуснати около 100 000 лева.

Народният представител от ПП ГЕРБ Десислава Танева изрази задоволство от старта на реализацията на проекта и благодари на министър Атанасова за оказаната подкрепа и на останалите проекти в сферата на здравеопазването в Сливен.

„В мандата успяхме със съвместни усилия, въпреки финансовата криза, да направим много неща, които се реализират успешно. Надявам се персонала на болницата да се чувства по-добре и пациентите да бъдат доволни от обслужването”, каза Танева.

Депутатът Десислава Танева и министър Десислава Атанасова бяха наречени „ангели на здравеопазването” в Сливен от областния управител Марин Кавръков. Според него през последните две години в здравеопазването в региона е направено толкова, колкото не е правено за 20 години. Той изрази надежда, че развитието в тази сфера ще накара много от здравните специалисти да се върнат и да работят в своя град. Кметът на Сливен Кольо Милев приветства началото на проекта и благодари на всички, които са съдействали за реализацията му.

Изпълнителният директор на болницата д-р Васислав Петров направи кратка презентация на проекта, който се финансира от Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет. Срокът за изпълнение е 24 месеца. Ще бъде закупено високотехнологично медицинско оборудване за ранна диагностика и лечение на злокачествени заболявания. Проектът предвижда също извършване на строително-монтажни работи в помещенията, в които ще се монтира апаратурата. За осигуряване на достъпна среда за хората с увреждания ще бъде изградени 4 асансьорни съоръжения.

Снимки

---------------