Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Посещение на здравния министър Десислава Атанасова в Сливен

26 ноември 2012 13:41,
Излъчване: Област Сливен преди 11 години, брой четения: 1165
Десислава Атанасова в Сливен

Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова посети на 23 ноември Сливен и МБАЛ „Д-р Иван Селимински”-Сливен. Тя даде начало на дейностите по големия проект на болницата за ранна диагностика на онкологичните заболявания.

На церемонията присъстваха народният представител от ПП ГЕРБ-Сливен Десислава Танева, областният управител Марин Кавръков, кметът на общината Кольо Милев, директорът на РЗИ-Сливен д-р Виолета Узунова, управителят на РЗОК д-р Светослав Славов, общински съветници, служители на болницата и журналисти. Лечебното заведение кандидатства с проекта преди две години и спечели финансиране от близо 8 милиона лева.

Депутатът Десислава Танева и министър Десислава Атанасова бяха наречени „ангели на здравеопазването” в Сливен от областния управител Марин Кавръков. Според него през последните две години в здравеопазването в региона е направено толкова, колкото не е правено за 20 години. Той изрази надежда, че развитието в тази сфера ще накара много от здравните специалисти да се върнат и да работят в своя град. Изпълнителният директор на болницата д-р Васислав Петров направи кратка презентация на проекта, който се финансира от Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет. Срокът за изпълнение е 24 месеца. Ще бъде закупено високотехнологично медицинско оборудване за ранна диагностика и лечение на злокачествени заболявания. Проектът предвижда също извършване на строително-монтажни работи в помещенията, в които ще се монтира апаратурата. За осигуряване на достъпна среда за хората с увреждания ще бъде изградени 4 асансьорни съоръжения.

Снимки

Десислава Атанасова в СливенДесислава Атанасова в Сливен