Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Посещение на здравния министър Десислава Атанасова в Сливен

26 ноември 2012 13:41,
Излъчване: Област Сливен преди 11 години, брой четения: 1212
Десислава Атанасова в Сливен

Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова посети на 23 ноември Сливен и МБАЛ „Д-р Иван Селимински”-Сливен. Тя даде начало на дейностите по големия проект на болницата за ранна диагностика на онкологичните заболявания.

На церемонията присъстваха народният представител от ПП ГЕРБ-Сливен Десислава Танева, областният управител Марин Кавръков, кметът на общината Кольо Милев, директорът на РЗИ-Сливен д-р Виолета Узунова, управителят на РЗОК д-р Светослав Славов, общински съветници, служители на болницата и журналисти. Лечебното заведение кандидатства с проекта преди две години и спечели финансиране от близо 8 милиона лева.

Депутатът Десислава Танева и министър Десислава Атанасова бяха наречени „ангели на здравеопазването” в Сливен от областния управител Марин Кавръков. Според него през последните две години в здравеопазването в региона е направено толкова, колкото не е правено за 20 години. Той изрази надежда, че развитието в тази сфера ще накара много от здравните специалисти да се върнат и да работят в своя град. Изпълнителният директор на болницата д-р Васислав Петров направи кратка презентация на проекта, който се финансира от Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет. Срокът за изпълнение е 24 месеца. Ще бъде закупено високотехнологично медицинско оборудване за ранна диагностика и лечение на злокачествени заболявания. Проектът предвижда също извършване на строително-монтажни работи в помещенията, в които ще се монтира апаратурата. За осигуряване на достъпна среда за хората с увреждания ще бъде изградени 4 асансьорни съоръжения.

Снимки

Десислава Атанасова в СливенДесислава Атанасова в Сливен