Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Работна среща с кметовете на общините относно изготвяне на стратегия за интеграция на ромите

26 ноември 2012 17:00,
Излъчване: Област Сливен преди 11 години, брой четения: 1136
Работна среща

На 26.11.2012 г. в заседателната зала на Областна администрация - Сливен се проведе работна среща по покана на областния управител Марин Кавръков. Темата беше областното планиране в съответствие с Националната стратегия на Република България за интегриране на ромите 2012-2020.

На срещата присъстваха Пейчо Пейчев – заместник-областен управител, Гергана Джамбазова - директор на дирекция "АКРРДС", Антония Сивева - главен експерт в дирекция "АКРРДС", Стела Костова - заместник-председател на НССЕИВ, кметове и ресорни заместник-кметове на общините от областта, експерти от общинските администрации.

Г-н Кавръков очерта основните насоки за разработването на Областна стратегия за интегриране на ромите и Планове за действие на общините към нея. Областното планиране обхваща цели, задачи и мерки, отнасящи се до български граждани от ромски произход и други граждани в уязвимо социално положение, живеещи в сходна на ромите ситуация. Общинските планове следва да се базират на съответен анализ на потребностите и спецификите на местните общности. Процесът на областно планиране трябва да приключи до края на месец януари 2013 г. Г-жа Костова говори за финансовата част, която е необходимо да залегне в общинските планове, а г-жа Сивева представи механизма за изготвяне и съгласуване на документите.

Присъстващите бяха запознати със заповед на областния управител относно създаването на Областен оперативен екип, който отговаря за цялостното изготвяне на пакета документи на областно ниво.

На 29.11.2012 г. ще се проведе заседание на Областния съвет по етнически и интеграционни въпроси към областния управител. На него членовете на съвета и на оперативния екип ще бъдат запознати с помощните насоки за областното планиране и как, от кого и в какви срокове трябва да бъде осъществен процесът.

Снимки

Работна срещаРаботна срещаРаботна среща