Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

На 15 май от 10 часа в заседателната зала на Областна администрация-Сливен ще се проведе среща на областния управител Христина Чолакова с...

11 май 2009 16:50,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 1163

На 15 май от 10 часа в заседателната зала на Областна администрация-Сливен ще се проведе среща на областния управител Христина Чолакова с представители на Национална агенция „Пътна инфраструктура”. Поводът за срещата, която е по искане на Националната агенция, е включването на автомагистрала /АМ/ „Тракия” ЛОТ2 от км 210+100 до км 241+900 и ЛОТ3 от км 241+900 до км 277+597 и пътен възел при км 242+366, преминаващи през територията на област Сливен, в оперативна програма „Транспорт”.

Населените места в област Сливен, през територията на които преминава АМ „Тракия”, са гр. Кермен, селата Биково, Скобелево, Бозаджии и Чокоба в община Сливен и селата Събрано, Загорци, Стоил войвода, Дядово, Езеро, Полско пъдарево и Омарчево в община Нова Загора.

Земеделските имоти в тези землища са отчуждени с Решения на Министерски съвет от 2005 година, обнародвани в Държавен вестник.

Целта на срещата на 15 май е уточняване и съгласуване на действията по уведомяване на собствениците и успешно завършване на процедурата по отчуждаването. Ето защо покани за участие са изпратени на кметовете на общините Сливен и Нова Загора, както и на населените места, засегнати от отчуждението.