Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

На 15 май от 10 часа в заседателната зала на Областна администрация-Сливен ще се проведе среща на областния управител Христина Чолакова с...

11 май 2009 16:50,
Излъчване: Област Сливен преди 14 години, брой четения: 1096

На 15 май от 10 часа в заседателната зала на Областна администрация-Сливен ще се проведе среща на областния управител Христина Чолакова с представители на Национална агенция „Пътна инфраструктура”. Поводът за срещата, която е по искане на Националната агенция, е включването на автомагистрала /АМ/ „Тракия” ЛОТ2 от км 210+100 до км 241+900 и ЛОТ3 от км 241+900 до км 277+597 и пътен възел при км 242+366, преминаващи през територията на област Сливен, в оперативна програма „Транспорт”.

Населените места в област Сливен, през територията на които преминава АМ „Тракия”, са гр. Кермен, селата Биково, Скобелево, Бозаджии и Чокоба в община Сливен и селата Събрано, Загорци, Стоил войвода, Дядово, Езеро, Полско пъдарево и Омарчево в община Нова Загора.

Земеделските имоти в тези землища са отчуждени с Решения на Министерски съвет от 2005 година, обнародвани в Държавен вестник.

Целта на срещата на 15 май е уточняване и съгласуване на действията по уведомяване на собствениците и успешно завършване на процедурата по отчуждаването. Ето защо покани за участие са изпратени на кметовете на общините Сливен и Нова Загора, както и на населените места, засегнати от отчуждението.