Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ШЕСТ ГОДИНИ ПП ГЕРБ

03 декември 2012 13:42, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 11 години, брой четения: 1654

По повод шест години от създаването на ПП ГЕРБ поздравителен адрес изпратиха премиера Бойко Борисов и вицепремиера Цветан Цветанов:

"УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ, СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ,

Приемете нашите най-искрени поздравления по случай шестата годишнина от основаването на ПП ГЕРБ. За тези 6 години ГЕРБ се доказа като успешен и работещ политически проект. На всички избори през тези години българските граждани ни припознаха като единствената алтернатива за бъдещето на България и ни дадоха своето доверие като подкрепиха кандидатите на ПП ГЕРБ, както на национално, така и на местно ниво. Хората ни повериха управлението на страната като избраха най-много народни представители от ГЕРБ на парламентарните избори, преобладаващ брой кметове и общински съветници от ГЕРБ, както и президентската двойка на ГЕРБ.

Всички ние приемаме това доверие като голяма отговорност най-вече заради условията на световната финансово-икономическа криза, в която сме призвани да управляваме страната и да реализираме идеите си за по-добър живот на гражданите. Въпреки трудностите, пред които сме изправени почти всеки ден, Парламентарната група и правителството на ПП ГЕРБ успешно реализират своите приоритети, насочени единствено към повишаването на стандарта на живот на българите и подобряването на конкурентноспособността на икономиката. Затова всички заедно трябва работим и за осигуряването на максимално широка подкрепа сред всички граждани на предприетите реформи. В следващите месеци страната ни ще се изправи пред нови предизвикателства, свързани както с приемането на новата финансова рамка на Европейския съюз, така и с предстоящите два много важни избора в страната ни. Именно от гласуването на референдума за развитие на ядрената енергетика в България, и най-вече на парламентарните избори през 2013 г., ще зависи стабилното продължаване на реформите в страната, които започнаха парламентарната група и правителството на ПП ГЕРБ. Знаем, че част от реформите са трудни и тежки, но сме уверени, че те са единственият път за модернизирането и оптимизирането на неефективните системи, които наследихме от безотговорните управления преди нас. Убедени сме, че след като повече от 20 години всякакви политици се подиграваха с надеждите на хората, българските граждани повече няма да позволят да бъдат лъгани от псведоуправленци, новопоявили се проекти със съмнителни цели или провалени политици. За разлика от всички тях, ние в ГЕРБ доказахме, че не правим компромис с грешките, всеки носи отговорност за действията си и не разпъваме политически чадър над никого. Точно заради това сме сигурни, че с подкрепата на гражданите и с водената от ГЕРБ политика, ще успеем да утвърдим България като още по-стабилна и конкурентна европейска държава, а с това ще осигурим и по-висок стандарт на живот за всички.

Важна задача пред всички нас в месеците до изборите е да обясняваме на хората смисъла на реформите. За да неутрализираме манипулациите на БСП, които разчитат единствено на метода като повторят една лъжа 100 пъти да я превърнат в истина, трябва да показваме на българските граждани това, което сме изградили за тях. Метрото в София, околовръсното шосе, кръстовищата на две нива в големите градове, магистралите Тракия, Струма, Марица, Люлин, ремонтираните пътища, новопостроените училища, детски градини, спортни зали и църкви в цялата страна, новите пречиствателни станции и подменената канализация, обновените площади, театри и опери, ремонтираните болници и осигурената модерна медицинска апаратура, модернизираните жп линии, пристанища и летища – всички тези неща трябва да бъдат показвани и трябва да напомняме на хората, че са построени за първи път от 20 години насам, защото целта на ГЕРБ е европейските средства да стигат до всеки един българин, а не да отиват за комисионни или в джобовете на корумпирани чиновници. Всичко, което сме построили и осигурили за хората се вижда и ще остане, а лъжливите думи на някои псевдокритици ще отлетят. Относно критиките, които получаваме за борбата с престъпността, знаем че имаме още много работа в тази посока. Но днес българските граждани са по-сигурни за себе си и за децата си. Отвличанията бяха спрени , „Наглите” са заловени и имат заведени дела. Същата е съдбата и на „Килърите”, „Октопода”, „Крокодилите”, „Дедесарите”, „Лихварите”. Всички тези дела са поредното доказателство, че сигурността на гражданите и борбата с корупцията също са наш основен приоритет, от който няма да отстъпим.

Последователната работа и прозрачните правила, които ПП ГЕРБ следва, върнаха доверието на Брюксел в България. Евросредствата, които бяха спрени заради корупцията и измамите по време на Тройната коалиция, бяха размразени. С тях успяхме да променим България. Оправдахме доверието и подкрепата както на нашите пприятели от Европейската народна партия, така и на европейските и евроатлантическите партньори. Положителните оценки за всички наши действия са поредното доказателство, че пътят, по който вървим, е правилен.

Навлизайки в поредната предизборна кампания, сме длъжни да продължим да следваме нашите основни принципи и ценности, независимо от порочните действия, които вероятно ще срещнем. Ще продължим да бъдем при хората, защото демокрацията изисква да чуваме мненията им, но без да ги подвеждаме с евтиния популизъм на социалистите. Ще бъдем открити за дебат с всички, които желаят да участват градивно и почтено в европейското развитие на България. Затова нека всички заедно да останем отворени към проблемите на всички граждани и да затвърдим ГЕРБ като най-реформаторската и успешна дясна партия на България.

Пожелаваме на всички членове и симпатизанти на ПП ГЕРБ много здраве, лично щастие, сили и вяра.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!"

 

 

03.12.2012 г.

Гр. София

 

Цветан Цветанов Бойко Борисов

Зам.- председател на ПП ГЕРБ Председател на ПП ГЕРБ