Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител Марин Кавръков участва в младежки дебат в рамките на седмицата „Европа – България”

06 декември 2012 14:53,
Излъчване: Област Сливен преди 11 години, брой четения: 936
Младежки дебат

На един от най-светлите български празници Никулден в зала „Май” се състоя поредното събитие, част от програмата посветена на седмицата „Европа – България”.

В рамките на Работна програма за 2012 г. на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз Областна администрация - Сливен, в сътрудничество с общините и читалищата в областта, организира седмица „Европа – България“. Поредицата от културни и информационни събития е посветена на 5-те години членство на Република България в Европейския съюз.

В зала „Май” се проведе младежки дебат на тема „Европейският парламент ще се справи с демографския проблем“ – с участието на ученици от сливенските училища, разделени в два отбора, които защитават интересите на правителството и опозицията. Учениците бяха представители на клубовете по дебати от Младежки дом – Сливен и Младежки парламент – Сливен.

Областният управител на Сливен Марин Кавръков предпочете вместо приветствие към участниците да се включи активно в дебата с младежите и да дискутират политиките на Европейския парламент, насочени към повишаването на жизнения стандарт и раждаемостта, както и ограничаване на емиграцията с цел преодоляване на демографската криза в страните от Европейския съюз. Заместник-кметът на общината Иван Славов също присъства на дебата и пожела успех на младежите. От заформилата се дискусия стана ясно, че средните статистически показатели у нас и в Европа са сходни, а именно по 1.6 деца на семейство. Застаряването на населението е основен проблем и един от приоритетите на правителството трябва да бъде повече млади и високообразовани личности да остават да живеят в България, да работят и отглеждат децата си у нас.

След дебата беше открита кулинарна изложба с ястия от страните от ЕС, като вкусното меню беше подготвено от децата от Помощно училище „Власаки Шуманов“ – Сливен, със съдействието на учениците от Професионалната гимназия по хотелиерство и ресторантьорство.

Снимки

Младежки дебатМладежки дебатМладежки дебатМладежки дебатМладежки дебатМладежки дебатМладежки дебатМладежки дебатМладежки дебатМладежки дебатМладежки дебатМладежки дебатМладежки дебат