Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

На Никулден областният управител и кметът откриха фотоизложбата „Дивото 2012”

07 декември 2012 10:13,
Излъчване: Област Сливен преди 11 години, брой четения: 989
Фотоизложба

На Никулден в зала „Сирак Скитник” на Художествената галерия „Димитър Добрович” беше открита изложбата от Третия международен фотографски салон „ДИВОТО 2012”. Конкурсът е организиран от Българска фотографска академия. Фотографиите са дело на сериозни автори и добра техника. На откриването присъстваха областният управител на Сливен Марин Кавръков, кметът на Сливен Кольо Милев, заместник-кметът Иван Славов, председателят на фотографската академия Явор Попов, един от наградените автори - Цончо Балканджиев и Георги Илиев, член на академията.

Българската фотографска академия е член на Международната Федерация за Фотографско Изкуство FIAP.

В тазгодишния фото салон са участвали 777 фотографии на 102 автори от 25 държави, сред които Китай, Америка, Тайван, Австралия, Индия, както и страни от Европа. От тях журито избра 145 фотографии, които освен в изложбата, са и в специализиран каталог, посветен на надпреварата. Авторите на тези фотографии са 64 души от 18 страни”, каза Явор Попов, председател на Българската фотографска академия.

По регламент наградите на FIAP се връчват в няколко категории. Със златен медал в раздел „Диви животни” победител е Кристобал Серано от Испания със своята фотография „Преследването”. Сребърен медал печели сънародникът ни Младен Василев с фотографията “Атака”. Бронзовото отличие е за Чениян Чен от Китай с „Да избягаме от Кения”.

Академията връчва и почетни дипломи на автори от Индия, Тайван и Великобритания, Австралия и на Цончо Балканджиев от България.

Първенците в раздел „Животни в зоопарк” са Гордън Брамен от Англия с фотографията „Снежен леопард”, Лудвиг Лох от Германия с „Глутница” и Илдико Сукай от Унгария с „Мразовито”.

Вайълет Уилсън от Австралия е златният медалист в раздела „Пейзаж” с фотографията „Безплодни ниви”, сребърния медал е за Хонгджин Юе от Китай – „Марш” и бронзов – отново за унгарския автор Илдико Сукай.

Медалите са изработени от френския монетен двор. Със специална грамота за най-добре представил се автор се удостоява Кристобал Серано от Испания. Специалната награда на Български ловно-рибарски съюз се присъжда на Младен Василев.

Национално Сдружение Фотографска Aкадемия е организация с идеална цел, учредена на 12 март 1999 год. Сдружението е създадено да популяризира и съхранява фотографското изкуство в България и чужбина.

Снимки

ФотоизложбаФотоизложбаФотоизложбаФотоизложбаФотоизложбаФотоизложбаФотоизложбаФотоизложбаФотоизложбаФотоизложбаФотоизложбаФотоизложбаФотоизложбаФотоизложба