Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Заседание на постоянната комисия по заетост

11 декември 2012 16:23,
Излъчване: Област Сливен преди 11 години, брой четения: 877
Заседание на комисия

На 11 декември в конферентната зала на Областна администрация – Сливен се проведе заседание на постоянната комисия по заетост под председателството на заместник – областния управител Пейчо Пейчев. На срещата присъстваха още заместник – кметът на Сливен Иван Славов, заместник – кметът на Нова Загора Галя Захариева, кметът на Твърдица Атанас Атанасов, директори и експерти от инспекцията по труда, бюрата по труда и други заинтересовани институции.

Поводът за заседанието на комисията беше разглеждането и оценяването на подадените от работодатели на територията на област Сливен проекти по Национална програма „От социални помощи към осигуряване на заетост” /НП „ОСПОЗ/ за изпълнение на общополезни дейности и дейности на територията на предприятия без държавно и/или общинско участие. Съгласно процедурата по програмата, комисията по заетост извършва оценка на съответствието с регионалните приоритети след получаване на оценените проекти от Дирекция „Регионалната служба по заетостта” - Бургас. Критериите за оценка са следните:

- Проектът да е съвместим с посочените в Областната стратегия за развитие приоритети и да допринася за развитието на областта;

- Обектите по проекта и свързаните с тях дейности да не дублират обекти и дейности, които се извършват в момента, или ще се извършват в близко бъдеще от други организации, фирми или донорски програми (вкл. и ОП”РЧР”) или са финансирани по силата на спечелени от кандидат-работодателя конкурси по ЗОП и концесии.

Съгласно писмо на Директора на Дирекция „Регионална служба по заетостта” Бургас, при наличие на неусвоени средства в дадена община, същите могат да се насочат към други общини от региона. В тази връзка в правомощията на комисията по заетост е на свое заседание да вземе решение относно възможността да бъдат усвоени средствата за дадена община. На основание взетите решения, вписани в протокола, комисията по заетост насочва неусвоените средства от тази община към други общини от областта или ги предоставя на комисията по заетост на друга област на територията на Дирекция „Регионална служба по заетостта” - Бургас.

Представени за оценка от комисията по заетост бяха 7 проекта на работодатели от област Сливен, както следва:

- Общинска администрация Сливен

- Областна администрация Сливен

- МБАЛ „Д-р Иван Селимински”

- Общинска администрация Нова Загора

- Общинска администрация Котел

- СОУ „Г. Раковски” Котел

- Общинска администрация Твърдица.

Снимки

Заседание на комисияЗаседание на комисияЗаседание на комисия