Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Заседание на oбластната комисия за безопасност на движението по пътищата

20 декември 2012 14:46,
Излъчване: Област Сливен преди 11 години, брой четения: 931
Заседание на комисия

Днес от 11 часа в конферентната зала на Областна администрация се проведе заседание на oбластната комисия за безопасност на движението по пътищата. Заседанието откри областният управител Марин Кавръков, присъства и заместник-областният управител Христо Карабекиров.

В началото на срещата г-жа Моника Сярова, директор на секретариата на БЧК Сливен обяви връчването на помощите на 5 деца от област Сливен, които получават финансова подкрепа след тежки увреждания при пътни инциденти. Общата сума на помощта е 3200 лв. Г-н Кавръков пожела на децата и на техните семейства да отпразнуват в добро здраве предстоящите празнични дни.

По първа точка от дневния ред, г-н Николай Колев – началник сектор „ПП” ОД МВР – Сливен, направи анализ на състоянието на безопасността на движението по пътищата на oбласт Сливен от началото на годината. Той информира присъстващите, че с въвеждането на АМ „Тракия” в редовна експлоатация ПТП в областта са намалели с 18 % , а с 35 % са намалели броя на убитите. От полицията в Сливен отчитат 12 души загинали по – малко в сравнение със същия период на предходната 2011 г. В периода от въвеждане на кръгово движение на пътен възел Петолъчката до момента е регистрирано само едно леко ПТП, което доказва, че решението на властите за промяната е било правилно. В oбщина Сливен също има подобрение - 55 % намаление на убитите. Подобрена е безопасността на движение и по път ІІ-66, където ПТП са намелели с 39%. По втора точка от дневния ред, членовете на комисията направиха отчети на изпълнението на мероприятията от Плана за действие за периода май-декември 2012 г. за изпълнение на Областната стратегия за подобряване на безопасността на движението по пътищата в област Сливен 2012-2013 г.

На заседанието беше взето решение oбластната комисия по безопасност на движението да излезе с предложение към Агенция „Пътна инфраструктура” за предприемане на своевременни мерки и внасяне на корекция в организацията на движение по път ІІ-53 в района на село Крушаре с цел изграждане на светофарна уредба за пешеходци.

Снимки

Заседание на комисияЗаседание на комисияЗаседание на комисия