Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Славянски културен десант ще се проведе на 26 май в Сливен

25 май 2009 12:45,
Излъчване: Област Сливен преди 14 години, брой четения: 1036

Славянски културен десант ще се проведе на 26 май в Сливен. Форумът ще протече в рамките на третия Международен фестивал на поезията „Славянска прегръдка”, който преминава във Варна от 21 до 26 май. Фестивалът се е утвърдил като най- крупното международно събитие у нас, посветено на 24 май-Деня на славянската писменост и българската просвета и култура. След установени контакти на областния управител на Сливен Христина Чолакова с председателя на Славянската литературна и артистична академия Елка Няголова, стана възможно със съдействието и на Община Сливен, провеждането на Културния десант в Сливен.

По този повод гости на града утре ще бъдат поетът-дипломат Владимир Масалов от Русия, младата поетеса и писателка Анна Багряна от Украйна и д-р Мичо Цвйетич от Сърбия. И тримата са участници в тазгодишния Международен фестивал. По време на престоя си в Сливен те ще посетят местни музеи и галерии. За 17 часа в зала „Май” е предвидена Творческа среща на сливенската културна общественост с тримата гости.

Особено емоционален момент за участниците във фестивала „Славянска прегръдка” е връчването на Международните литературни награди- голямата награда „Летящо перо” и съпътстващите я Сребърни летящи пера. Наградите ще бъдат връчени тази вечер, 25 май, в Градската художествена галерия във Варна.