Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

В изпълнение на годишния план на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата към Областна администрация-Сливен...

29 май 2009 13:35,
Излъчване: Област Сливен преди 14 години, брой четения: 1054

В изпълнение на годишния план на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата към Областна администрация-Сливен и във връзка с предстоящата лятна ваканция, началникът на Регионалния инспекторат по образоването-Сливен Светла Драганова излезе с апел към родителите за повишено внимание към децата с цел опазване живота и здравето им. Предлагаме на вашето внимание част от обръщението към родителите:

„Уважаеми родители,

Предстои любимото време на децата-лятната ваканция!

За съжаление лятната ваканция е време с много опасности за децата като участници в пътното движение-като пешеходци, велосипедисти, пътници в МПС, водачи на МПС. През цялата година Вашите деца са обучавани в училище в правилата за безопасно движение и поведение на пътя от техните учители, надяваме се, и с Ваша помощ, но това не е достатъчно. В свободата на лятото решаваща е Вашата роля! Загрижени за здравето и живота на децата и учениците, си позволяваме да предложим на Вашето внимание няколко съвета, изготвени от специалисти в областта на пътната безопасност. Молим Ви, обърнете им внимание!

1.Най-добре е, ако малкият ученик през ваканцията не е сам в къщи, когато вие сте на работа. Когато през ваканцията детето ви е без надзор от страна на възрастен, то е в опасност при игрите на вън…….

Не забравяйте: ПРИМЕРЪТ НА РОДИТЕЛЯ Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВАЖЕН!

Молим Ви, спазвайте правилата за движение по пътищата!

Изпълнявайте сключения с Вашето дете договор-обещание!.......”

Пълният текст на обръщението към родителите с всички 6 точки, прочетете на сайта на РИО на МОН - Сливен http://new.sliven.net/web/rio-sl/index.htm