Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ПП ГЕРБ подкрепи Синята коалиция

30 май 2009 09:09,
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 14 години, брой четения: 2121
герб лого

ПП ГЕРБ изрази своето становище относно промяната в изборното законодателство в нарочна декларация:

 

 

ПП ГЕРБ изразява своята тревога от поредицата от опити на управляващите със средствата на законодателните промени, съдебни решения и административни решения да предопределят изборните резултати.

 

В последния момент бяха направени промени в изборното законодателство, с които се цели пряко влияние на политическите позиции в следващия парламент. Направен бе неуспешен опит да се увеличи изборната бариера. А въвеждането на частична мажоритарна квота отвори вратите за хора, които искат да се спасят от разследване или наказания.

 

Най-крайна и стигаща до абсурд е поредицата от опити да се осуети участието на Синята коалиция първо на европейските, а сега и на парламентарните избори. Използват се различни процедурни и технически способи за да й се откаже регистрация и възможност за участие в редовни и демократични избори .

 

ПП ГЕРБ протестира срещу опитите за ограничаване участието на демократични избори, на която и да е демократична партия в България .

 

Ние възприемаме отказът за регистрация на Синята коалиция от ЦИК като посегателство срещу българската демокрация. Лишаването на нейните избиратели от правото да свободен избор би компрометирало демокрацията в страната и би де легитимирало изборните резултати.

 

ПП ГЕРБ призовава за бърза реакция ВАС за бързо разглеждане на обстоятелствата около отказа на ЦИК и незабавна регистрация на Синята коалиция

 

Централен Предизборен Щаб на ПП ГЕРБ